<strong>GJENFORENT:</strong> Gia med foreldrene Kristin og Bob på sykehuset, hvor hun kommer til hektene igjen. Foto: Politiet
GJENFORENT: Gia med foreldrene Kristin og Bob på sykehuset, hvor hun kommer til hektene igjen. Foto: Politiet Vis mer

Gia (18) forsvant sporløst

Funnet under mystiske omstendigheter

Overlevde i skogen i ni dager.

Publisert
Sist oppdatert

1. august hadde politiet og foreldrene nær gitt opp håpet om å finne 18-årige Giovanna (Gia) Fuda i live, etter at hun ble sporløst borte 24. juli. Politiet mistenkte at noe kriminelt hadde tilstøtt Seattle-kvinnen, hvis bil og veske ble funnet i et øde skogsområde.

- Jeg er håpefull, men føler meg ikke spesielt bra, sa moren Kristin (50) til lokale KOMO News fredag.

<strong>SAVNET:</strong> Gia ble meldt savnet natt til 25. juli. Foto: Politiet
SAVNET: Gia ble meldt savnet natt til 25. juli. Foto: Politiet Vis mer

Men etter ni dager fant letemannskapene Gia, sittende på en stein i ei fjellkløft. Hun var medtatt, avmagret, med skrapemerker og insektbitt - men i live.

- Mirakel

Selv trodde 18-åringen at hun hadde vært borte i fire dager, når det faktisk var ni.

- Det er et mirakel, sier faren Bob (58) til New York Times - og får støtte av sheriffen i King's County:

- Mirakler skjer, skriver politiet på Facebook.

18-åringen ligger nå på sykehus, hvor hun kommer til hektene igjen. Hun har forklart at hun overlevde ved å drikke vann fra en bekk og spise bær - men at hun var redd for å få i seg giftige bær og derfor begrenset inntaket.

Kjørte bilen tom

Hva som hadde skjedd med studenten, var lenge et mysterium. Natt til lørdag 25. juli ringte foreldrene politiet og meldte henne savnet, etter at hun ikke kom hjem som vanlig, og ikke svarte på oppringninger og SMS-er.

<strong>SISTE LIVSTEGN:</strong> Gia besøkte en kaffebar på vei til skogsområdet, og ble fanget av overvåkingskamera. Det var siste livstegn fra henne før hun ble funnet. Foto: Politiet
SISTE LIVSTEGN: Gia besøkte en kaffebar på vei til skogsområdet, og ble fanget av overvåkingskamera. Det var siste livstegn fra henne før hun ble funnet. Foto: Politiet Vis mer

Toyota Corolla-en hennes ble funnet i veikanten i et skogs- og fjellområde over 14 mil hjemmefra. Gia var borte, men veska med innhold lå i passasjersetet.

Det viste seg at Corollaen var tom for bensin, og sto parkert i et område uten mobildekning. Moren Kristin (50) forklarer at datteren fikk panikk da bilen stoppet, og prøvde å gå gjennom skogen til nærmeste bensinstasjon i tettstedet Skykomish, 16 kilometer unna.

Hun lot veska ligge igjen, og tok bare med seg mobilen, ei notatblokk og en bibel. Men i den tette og mørke skogen gikk hun seg vill, uten mulighet til å varsle noen.

Flere hundre lette

Leteaksjonen etter Gia var storstilt og omfattet flere hundre mannskaper fra hele delstaten Washington, med redningshunder, fjellredningseksperter og helikopter. Familien delte ut løpesedler og deltok i letingen.

- Det var en formidabel innsats som jeg for alltid vil være takknemlig for sider Bob.

Lørdag, etter sju dager, fant letemannskapene Gias notatbokk, jakke, sko, sokker, ryggsekk, bibel og mobil. Kort tid etter fant de tingenes eier i fjellkløfta Scenic Creek.

- Hun gjorde mange ting riktig, sier Greg Prothman fra redningsmannskapene til New York Times.

Gia påsto at hun hadde det helt fint da hun ble gjenforent med foreldrene, som ventet på det lokale skogvokterkontoret - men det var noe overoptimistisk, og hun ble altså innlagt på sykehus, dehydrert og med underskudd på salter og mineraler.

- Det var den lykkeligste dagen i livet mitt, sier faren om gjenforeningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer