Funnet uten mobil og lommebok

Anne Slåtten (23) hadde ikke mobil og lommebok på seg da hun ble funnet død i et kratt like ved Førde sentrum i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men lensmann Kjell Fonn i Førde understreker overfor VG at de ikke er sikre på om sykepleierstudenten faktisk hadde med seg disse gjenstandene da hun gikk til jobb.

Politiet venter å få en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av tirsdag for å få avklart om 23-åringen faktisk ble drept. Politiet håper også på å få inn nye tips i saken, og er særlig interessert i å høre fra alle som kan ha observert personer eller biler i Førde tidlig søndag morgen.

I går kom det kun inn rundt ti-tolv tips. En dør-til-døraksjon i området der 23-åringen ble funnet død ga ikke resultater.

Mørk anorakk

I regn og skodde mandag kveld ankom tre taktiske og to tekniske etterforskere fra Kripos til stedet der Slåtten ble funnet død. Etterforskerne rigget opp lyskastere, slik at de kunne fortsette arbeidet på stedet utover natta.

Lensmann Kjell Fonn vil ikke si hvordan kvinnen lå da hun ble funnet, ei heller om det var ytre tegn på skader. Det eneste han kan bekrefte er at hun var iført en mørk anorakk.

En av politiets teorier mandag var at Slåtten kunne ha blitt påkjørt, for så eventuelt å ha blitt skjult i krattet. Det er imidlertid ikke synlige bremsespor på stedet, og Kripos-etterforskerne virket da heller ikke spesielt interessert i veibanen under sine undersøkelser.

Det mest sentrale vitnet i saken er en kvinne i et av nabohusene der 23-åringen ble funnet. Hun skal ha hørt to eller tre rop fra en kvinne tidlig søndag morgen, uten at hun greide å høre hva som ble ropt.

Studentkollektivet der 23-åringen bodde er nå avstengt, og vil bli gjennomgått av teknikere.

Telefonsamtale

Anne Slåtten ble sist sett hjemme i studentkollektivet klokka 23.30 lørdag kveld. Politiet har dessuten registrert at hun snakket med kjæresten i mobiltelefonen sin klokka 3.30 natt til søndag. Det er det siste kjente livstegnet fra sykepleierstudenten.

Kjæresten befinner seg langt unna Førde, og politiet mener det ikke er noe som tyder på at det var noe unormalt i forbindelse med den samtalen.

Klokka 6.30 søndag morgen hørte en nabo dusjing i hybelkollektivet der 23-åringen bodde. Politiet antar at det var Slåtten som var i ferd med å stå opp. En time senere skulle hun møte på Førde helsetun, men der dukket hun aldri opp.

60 personer og fire hundeekvipasjer fra Røde Kors og mannskap fra politiet lette etter Slåtten fra søndag kveld til tidlig mandag morgen.

(NTB)

FUNNET DØD: Sykepleierstudent Anne Slåtten (23).