Klima- og miljødepartementet

Furore etter dette bildet: - Tonedøve

Bildet av statssekretæren og den tidligere «Farmen»-vinneren Halvor Sveen satte fyr på kommentarfeltet.

ULVEJAKT: Dette bildet av fellingsleder Halvor Sveen og statssekretær Aleksander Øren Heen sammen med en skutt ulv ble lagt ut på Klima- og miljødepartementets Facebook-side. Foto: Klima- og miljødepartementet
ULVEJAKT: Dette bildet av fellingsleder Halvor Sveen og statssekretær Aleksander Øren Heen sammen med en skutt ulv ble lagt ut på Klima- og miljødepartementets Facebook-side. Foto: Klima- og miljødepartementet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag la Klima- og miljødepartementet ut et bilde på Facebook av statssekretær Aleksander Øren Heen og fellingsleder Halvor Sveen sammen med en skutt ulv.

I bildeteksten skrev de at lisensjakten på ulv utenfor ulvesonen er i gang, og at statssekretæren var på plass for å snakke med jegerne og fellingslederen.

Det satte umiddelbart fyr på kommentarfeltet, hvor flere reagerer.

- Mest tonedøve FB-status jeg har sett fra et departement.

- Dette var skuffende av Klima- og miljødepartementet (Norge). Slike innlegg bidrar til å øke konfliktnivået ytterligere, skriver en annen.

Videre hagler diskusjonene, med sterkt skyts fra begge sider av debatten. Departementet har selv påpekt i kommentarfeltet at de fjerner innlegg som kan oppfattes som støtende, krenkende eller truende.

- Viser realitetene

Statssekretær Heen ønsker ikke å si for mye om reaksjonene som har kommet.

- Bildet viser bare realitetene med at en ulv blir skutt. Jeg vet mange reagerer på det, men det er ikke noe nytt. Dette var en lokalt arrangert jakt, hvor ting ble gjort etter reglene, sier Heen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.