Furore i Hongkong etter lekkasje

Carrie Lam sier hun aldri har tilbudt å gå av som Hongkongs leder. Hun er også klar på at det er hennes eget valg å bli værende ved makten.

Hongkongs leder Carrie Lam svarte for seg en stund, men spørsmålene fortsatte å hagle mens hun forlot lokalet tirsdag. Foto: Anthony Wallace / AFP / NTB Scanpix
Hongkongs leder Carrie Lam svarte for seg en stund, men spørsmålene fortsatte å hagle mens hun forlot lokalet tirsdag. Foto: Anthony Wallace / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lams uttalelser kommer etter avsløringer fra nyhetsbyrået Reuters , som har gjengitt uttalelser fra lydopptak fra et privat møte mellom Hongkongs leder og en gruppe forretningsfolk i forrige uke. Sitatene fra samtalen gir inntrykk av at Lam ville ha gått av om hun hadde hatt et valg.

På en pressekonferanse tirsdag sier Lam ifølge Bloomberg at hun er skuffet over lekkasjen, men villig til å kommentere det som er kommet fram, for å kaste lys over det som er kommet ut.

- Jeg har aldri tilbudt noen oppsigelse overfor de sentrale myndighetene, sier hun, og understreker at avgjørelsen om å ikke sende oppsigelse til myndighetene i Kina, er helt og holdent hennes egen.

Kvaler

I tre måneder har protestbevegelsen i Hongkong krevd Lams avgang. Hun har ikke uttalt seg om dette før.

På lydopptaket Reuters siterer sier Hongkongs leder på det private møtet at hun «nå har veldig begrenset spillerom for å løse krisen. Uroen er blitt et nasjonalt sikkerhets- og suverenitetsspørsmål for Kina, midt i en situasjon med økende spenning med USA».

- Hadde jeg hatt et valg, ville det første vært å gå av, etter å ha beklaget dypt, sier hun i den konfidensielle samtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer