Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Furuholmen avviser Stabell-kritikk

Mener Harald Stabell ikke forstår hva som egentlig foregår i Kongo.

UENIGE: Advokat Harald Stabell, leder av Advokatforeningens strafferettsutvalg, gikk i dag ut og kritiserte Morten Furuholmens uttalelser i forbindelse med ankesaken i Kongo. ARKIVFOTO: SCANPIX
UENIGE: Advokat Harald Stabell, leder av Advokatforeningens strafferettsutvalg, gikk i dag ut og kritiserte Morten Furuholmens uttalelser i forbindelse med ankesaken i Kongo. ARKIVFOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Advokat Morten Furuholmen mener Harald Stabell er ukollegial og ikke forstår hva som egentlig foregår i Kongo.

- Han har ikke forutsetninger for å vurdere det jeg daglig opplever her nede, sier Furuholmen til NTB.

I Aftenposten søndag får Furuholmen kritikk av sin advokatkollega Harald Stabell for sine kraftsalver etter torsdagens runde i ankesaken i Kongo.

Da kom det fram at den kongolesiske stat krever at staten Norge stiller med egen advokat.

- Ingen kan respektere den farsen vi ser her. Det er ren piratvirksomhet. Det er folkerettslig null verdt, sa Furuholmen til NTB på torsdag.

Ifølge Stabell kan Furuholmens uttalelser sette de to tiltaltes rettssikkerhet på spill.

- Det er min plikt å reagere, fordi jeg både er opptatt av Joshua French og Tjostolv Molands rettssikkerhet og norske forsvarsadvokaters troverdighet, sier Stabell til Aftenposten.

Furuholmen blåser av beskyldningene.

- Harald Stabell kopierer det han angriper meg for ved å bruke uttalelser som på ingen måte speiler kompleksiteten i den situasjonen som de tiltalte faktisk er i. Norske advokatetiske regler har ingen direkte overføringsverdi til de tilstander og atferd som den kongolesiske stat har valgt i denne saken, sier han til NTB.

Han hevder han hadde god grunn til han å bruke såpass sterke ord.

- Som advokat for Moland og French er jeg svært opptatt av å sikre at den norske staten har en best mulig posisjon når det skal forhandles om en eventuell utlevering til Norge, sier han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling