DØMT:  Kjendisadvokat Morten Furuholmen er svært skuffet over dommen.
Foto: Tore Meek / Scanpix
DØMT: Kjendisadvokat Morten Furuholmen er svært skuffet over dommen. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

Furuholmen dømt

Kjendisadvokat Morten Furuholmen er dømt til seks måneders betinget fengsel for heleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Borgarting lagmannsrett har dømt kjendisadvokat Morten Furuholmen og advokat Rune Berg til seks måneders fengsel for heleri. Furuholmen må også betale  20.000 kroner i saksomkostninger.

- SkuffetAdvokat Morten Furuholmen er svært skuffet.

- Min klient er skuffet og mener han ikke har gjort noe galt, sier Furuholmens prosessfullmektig, advokat John Christian Elden.

Advokatene Furuholmen og Berg ble av lagmannsretten funnet skyldig i heleri. Retten mener de to har brutt loven ved å innkreve penger for NOKAs-raneren David Toska.

Advokat Elden bekreftet klokken 15.00 at dommen vil bli anket.

- Min klient anker denne dommen til Høyesterett. Lagmannsretten drøfter ikke det grunnleggende spørsmålet om at alle skal ha adgang til domstolen for å legge fram sin sak. Også David Toska. Her straffer man budbringeren og sender det signalet at omtvistede krav må gjøres opp utenfor rettssystemet. Dette er ingen god dag for rettspleien i samfunnet vårt.

Dagbladet.no kommer med mer om den oppsiktsvekkende dommen mot advokatene Furuholmen og Berg.

- FornøydAktoratet er meget tilfreds med dommen.

- Jeg mener lagmannsretten har vurdert sakens bevis på samme måte som vi har gjort. Sånn sett er jeg fornøyd med utfallet. Det er viktig å slå ned på denne type kriminalitet. Derfor var det også viktig for oss å gjennomføre denne prosessen, sier statsadvokat Lars Erik Alfheim til Dagbladet.