Furuholmen fikk ikke medhold i høyesterett

Heleridommen blir stående. Det kan bety slutten på karrieren til en av landets mest profilerte forsvarsadvokater.

PROFILERT: Advokat Morten Furuholmen har de siste årene figurert i mange av landets største straffesaker. Nå står advokatebevillingen hans i fare etter at høyesterett ikke ga ham medhold i anken over en heleridom. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.
PROFILERT: Advokat Morten Furuholmen har de siste årene figurert i mange av landets største straffesaker. Nå står advokatebevillingen hans i fare etter at høyesterett ikke ga ham medhold i anken over en heleridom. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mai ble Morten Furuholen dømt til seks måneders betinget fengsel for heleri i Borgarting lagmannsrett.

Retten mente Furuholmen og advokat Rune Berg har brutt loven ved å innkreve penger for NOKAS-raneren David Toska.

Saken ble anket til Høyesterett, men i dag er det klart at anken ikke tas til følge. Dommen fra lagmannsretten blir dermed stående.

Alle de fem høyesterettsdommerne kom fram til at dommen fra Lagmannsretten var riktig.

Avgjørelsen i dag kan bety slutten for advokatkarrieren til mannen som de siste årene har representert kjente navn som som NOKAS-raner Kjell Alrich Schumann, Munch-tyven Bjørn Hoen og Kongo-fangene Joshua French og Tjostolv Moland.

- Vil se på saken Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har signalisert at de etter høyesterettsdommen på nytt vil gå igjennom saken for å se om Furuholmen skal bli fratatt sin advokatbevillning.

Leder for Tilsynsrådet, Christian Bruusgaard, visste ikke om avgjørelsen da Dagbladet ringte han i dag.

- Vi vil vurdere saken. Styret har forutsatt at saken skal vurderes når rettskraftig dom foreligger, sier Bruusgaard til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer