- Furuholmen forverrer situasjonen for Moland og French

Advokatkollegene Harald Stabell og Helge Tveit går ut mot Morten Furuholmen.

FORVERRER SITUASJONEN: Advokat Morten Furuholmen (t.v.) kan være i ferd med å gjøre vondt verre for dødsdømte Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo, mener norske advokatkolleger. Foto: TOre Bergsaker/Dagbladet
FORVERRER SITUASJONEN: Advokat Morten Furuholmen (t.v.) kan være i ferd med å gjøre vondt verre for dødsdømte Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo, mener norske advokatkolleger. Foto: TOre Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Advokat Morten Furuholmen forverrer situasjonen for dødsdømte Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo, mener advokatkollegene Harald Stabell og Helge Tveit.

Stabell, som er leder for Advokatforeningens strafferettsutvalg, mener Furuholmen med sine krasse utfall mot ankedomstolen i Kisangani og staten Kongo er i ferd med å gjøre vondt verre for de to dødsdømte nordmennene.

- Advokatens uttalelser er fornærmende og nedlatende. Dette fortjener de tiltalte ikke. Uavhengig av hva som har skjedd, og uavhengig av at det er svakheter ved rettsprosessen, er det ikke klokt å angripe på en slik måte den domstol som nå skal dømme i saken. Det er svært uheldig og beklagelig for Moland og French, som har det vanskelig nok fra før, sier Stabell til Aftenposten.

Provoserer

Advokatforeningens etikkleder, advokat Helge Tveit, mener også at Furuholmen kan være i ferd med å gjøre de to nordmennene en bjørnetjeneste.

- Jeg mener Harald Stabell har et godt poeng når han reagerer og mener Morten Furuholmen provoserer og påvirker domstolen i Kisangani på en negativ måte. For en advokat er det god skikk å vise respekt for retten, uansett hvilke tanker man har om den, sier Tveit til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer