Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Furuholmen kastet ut av Advokatforeningen

Avgjort på møte i Advokatforeningens hovedstyre i dag.

KASTET UT: Advokat Morten Furuholmen har sammen med Rune Berg blitt ekskludert fra Avdokatforeningen. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
KASTET UT: Advokat Morten Furuholmen har sammen med Rune Berg blitt ekskludert fra Avdokatforeningen. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg er kastet ut av Advokatforeningen som følge av heleridommen i den såkalte koffertsaken.

De to ble dømt for heleri av et betydelig pengebeløp for NOKAS-dømte David Toska i januar i år.

Høyesterett dømte Furuholmen den 6. januar i år til seks måneders fengsel for grovt heleri. Senere besluttet Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet at Furuholmen fikk beholde advokatbevillingen.

- Det som er viktig for meg er at jeg har støtte fra mitt eget bransjeorgan, Forsvarergruppen av 1977, i denne saken, sier Furuholmen til Dagbladet.

- Når det gjelder Advokatforeningen så synes jeg de har vært prinsippløse, tvetydige og for å si det på godt norsk ynkelige i denne saken. Jeg lever godt uten en slik forening og tar beslutningen med stor ro.

- Jeg har i denne saken ikke lurt noen. Jeg har ikke beriket meg selv, men har selv blitt forledet.

Beslutningen om å ekskludere de to ble enstemmig fattet av Advokatforeningens hovedstyre lørdag.  

- Dette er en nødvendig reaksjon på svært alvorlige overtredelser, sier foreningens leder Berit Reiss-Andersen ifølge NTB.

I begge eksklusjonsvedtakene viser Advokatforeningens hovedstyre til dommen fra Høyesterett. I vedtakene vises det i tillegg til at både Disiplinærutvalget og Advokatforeningens kretsstyre i Oslo har gått inn for eksklusjon av advokatene

- Det stilles krav til den som skal være medlem av Advokatforeningen. Når en advokat blir straffedømt for alvorlige forhold som er direkte knyttet til utøvelsen av yrket, er dette en eksklusjonsgrunn, sier Berit Reiss-Andersen.

Forsvarergruppen av 1977 hadde på forhånd anmodet Advokatforeningen om å ikke ekskludere Furholmen og Berg.

- Vi mener det er urimelig og uforholdsmessig når denne beslutningen kommer så lang tid etter de forholdene som dommen gjelder, sier leder Frode Sulland.

- Vi har forståelse for at Advokatforeningen har måttet vente på at behandlingen av saken skulle bli ferdig, men når det har tatt så lang tid er det vanskelig å forstå rimeligheten i at de skal ekskluderes, sier Sulland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media