Furuset-skuddoffer avhørt

Men politiet vil ikke si noe om dette var en hevnaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har i ettermiddag avhørt den ene av de to som ble skutt på Furuset i går, en 30 år gammel mann.

- Vi har ikke fått avhørt ham før i ettermiddag. 26-åringen vil bli avhørt i morgen opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen på en pressekonferanse i dag.

Tilhører B-gjengen

Den 30 år gamle mannen som ble avhørt i ettermiddag har tilknytning til B-gjengen, opplyser politiet.

Politiet ville ikke gå inn på detaljer fra avhøret.

Skytingen skjedde på Furuset i går og politiet fikk melding om skuddene klokken 1835 i går kveld.

Stakk i taxi

Det var to personer som ble skutt på av minst én gjerningsperson. Den ene som ble truffet, en 30 år gammel mann, kom seg inn i en taxi og ble hentet av ambulanse på en bensinstasjon på Alnabru. Den andre, en 26 år gammel mann, ble kjørt direkte til sykehuset.

Furuset-skuddoffer avhørt

Begge to ble operert i natt.

Abrahamsen sier at begge ble truffet av skudd, men vil ikke gå nærmere inn på hvor de ble truffet og hvor mange skudd som traff dem.

Leter etter gjerningspersoner

Én person er pågrepet i forbindelse med skuddene. Politiet tror at det er flere gjerningspersoner og ber nå om hjelp fra publikum.

- Vi er ute etter informasjon fra publikum og drosjer som var i området fra 1840 og ut over kvelden. Vi ønsker at de tar kontakt med politiet.

Politiet antar at det ble sett tre personer.

- Men om de har tilknytning til dette vet vi ikke.

Avhøres i dag

Mannen som ble pågrepet skal avhøres i ettermiddag eller i kveld. Han ble tatt ikke langt unna gjerningsstedet. Politiet vil ikke si noe om hvem denne mannen er, annet enn at han er i samme aldersgruppe som de to skuddofrene.

Det har vært spekulert i om skytingen kan ha vært et hevnoppgjør i forbindelse med skuddene på Aker Brygge i fjor sommer, hvor fire personer skjøt mot 15-20 medlemmer av A-gjengen. Dette vil ikke politiet si noe om.

- Det er for tidlig, sier Abrahamsen.

Dersom du har sett noe, ta kontakt med Oslo-politiet på telefon 22669050.