Fusjon med aksjer og kontanter

Den norske Bank og forsikringsselskapet Storebrand er enige om at DnB skal overta forsikringsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bytteforholdet mellom de to selskapene er satt slik at 1,33 DnB-aksje tilsvarer en Storebrand-aksje. I tillegg til oppgjør i aksjer får Storebrand-aksjonærene et kontantbeløp som utgjør 20 prosent av salgssummen.

Bytteforholdet er avhengig av såkalt due diligence og vil bli justert ved vesentlig avvik fra en slik verdivurdering, går det fram av en børsmelding fra selskapene.

De to selskapene, som i formiddag fremdeles befant seg i fusjonsforhandlinger, legger til grunn at det vil være mulig å ta ut netto synergigevinster på 750 millioner kroner i året. Partene er blitt enige om viktige hovedpunkter men ikke blitt enige om alle betingelsene og prinsippene for en sammenslutning.

Det arbeides med å innhente forhåndsaksepter fra vesentlige aksjonærer i Storebrand i løpet av kort tid. Partene jobber også med å bli enige om de gjenstående punktene i forhandlingene så raskt som mulig.

Suspensjonen av Den norske Bank og Storebrand fra Oslo Børs ble hevet etter at Børsen ikke hadde mottatt noen børsmelding fra selskapene om fusjon innen fristen klokka 10.30 tirsdag.

(NTB)