Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fusjonen i mål desember 2007

Hydro-Statoil får nytt navn innen juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den planlagte sammenslåingen av Hydro og Statoil skal være i mål i desember 2007. Det kom fram på en pressekonferanse i Sandefjord i dag.

Sammenslåingen vil foregå i tre faser, opplyste Helge Lund, konserndirektør i Statoil.

Nytt navn og ny visuell identitet for det nye oljeselskapet vil være klart i god tid før de ekstraordinære generalforsamlingene i juni/juli, ble det opplyst.

Mye diskusjon

Etter at det ble kjent at de to selskapene vil slås sammen, har det kommet skarp kritikk av flere elementer i fusjonsavtalen.

- Vi har vært grundige i forhandlingene, og funnet løsninger vi tror har gjennomslagskraft i markedet. Vi er ikke overasket eller lar oss forstyrre av den debatten som foregår. Staten har vært en god eier, sa Lund i dag.

Konsernsjefene i Norsk Hydro, Eivind Reiten og Helge Lund i Statoil holdt presentasjonen sammen med lederen for teamet for integrasjonsplanleggingen, Hilde Merete Aasheim.

De tre har brukt store deler av julen på å legge opp løpet for de neste månedene.

I GANG: Hydro-sjef Eivind Reiten og Helge Lund i Statoil har brukt juleferien på å legge planer for integreringen av de nye selskapene. Foto: Statoil
I GANG: Hydro-sjef Eivind Reiten og Helge Lund i Statoil har brukt juleferien på å legge planer for integreringen av de nye selskapene. Foto: Statoil Vis mer

- Jeg er veldig ydmyk overfor oppgavene framover, sa en engasjert leder for integrasjonsarbeidet Hilde Merete Aasheim.

Ikke svar

Lederne ville ikke kommenter spørsmål om navnevalg, eller politikerutspill rundt det nye selskapet.

På spørsmål om de ansatte må søke stillingene på nytt, ville ikke Aasheim svare. Dette måtte lederne da Saga og Hydro fusjonerte.


-  Likebehandling av de ansatte fra begge selskap er svært viktig, sa Aasheim.

Hun understreket at samarbeid med fagforeningene vil bli sentralt iframover. Lund understreket at det å få nok kompetente fagfolk er av de aller største utfordringene i bransjen.  

Gigant-konsern

Hydro ønsker at det nye selskapet får et helt nytt navn, og dette er nedfelt i fusjonsavtalen. Etter planene ble kjent har diskusjonen om navn på det nye selskapet har fått stor oppmerksomhet.


Det nye selskapet vil bli et av de 50 største selskapene i verden, med 33 000 ansatte.

Partene hadde snakket sammen i bare noen dager før de offentliggjorde sammenslåingen 18. desember 2006. Statoilaksjonærene vil få 67,3 prosent av aksjene, mens Hydroaksjonærene vil få de resterende 32,7 prosentene i det nye selskapet.

Staten vil eie 62,5 prosent av aksjene i det nye selskapet, men Stoltenberg II-regjeringen har uttalt at de ønsker å øke denne eierandelen til 67 % gjennom kjøp av aksjer til 30 milliarder kroner.

NAVNET KLART I JUNI: Statoil og Hydro lar seg ikke presse av navneskifte-debatten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!