Fusjonen reddet - Stenberg trekker seg

Fusjonen mellom Telenor og Telia er reddet. Den vil bli gjennomført i tråd med avtalen og EU-kommisjonens krav, opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hermansen fikk svensk støtte

Fakta om telefusjonen

- De norske og svenske eierne er enige om å følge den avtalen som ble inngått tidligere i år, skriver Fjærvoll i en pressemelding.

Den påtenkte styreformann i det fusjonerte Telia-Telenor, Jan Stenberg, trekker seg, fordi han ikke ønsket rollen som heltids-styreformann i selskapet.

Telias administrerende direktør Jan-Åke Kark, som var påsatt som Tormod Hermansens nestsjef i konsernledelsen, blir heltidsarbeidende styreformann i det nye selskapet. Dermed risikerer Tormod Hermansen å få en svekket rolle i selskapet, mens svenskene øker sin innflytelse.

Brev til Brussel

- De to selskapene vil i dag sende brev til EU-kommisjonen der det bekreftes at man vil imøtekomme EU-kommisjonens synspunkter, skriver Fjærvoll.

- Statsministeren og regjeringen ble i dag informert om utfallet av samtalene i det siste, sier samferdelsministeren.

Brev fra Stockholm

Fjærvoll mottok i dag et brev fra den svenske næringsminister Bjørn Rosengren, hvor han bekrefter at avtalen «og de tilhørende integrasjonsprinsipper selvfølgelig skal respekteres» .

Den svenske næringsministeren understreker at «forholdet mellom eiere, styre og ledelse skal følge gjengse prinsipper som følger av den svenske aksjeloven».

(NTB)