Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fusk og seier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manglende stemmesedler, åpenbar valgfusk, kaos og dyp folkelig frustrasjon har preget valget i Kenya. Legger man sammen alle elementene, tyder alt på at sittende president Daniel arap Moi blir gjenvalgt som president. Og Julius Cæsars gamle slagord «splitt og hersk» får nytt innhold. For i dagens Kenya virker det som om herskerens splittelse er perfeksjonert til det å skape mest mulig kaos: Et kaos som på den ene side skapes ved å jukse med stemmesedler og kjøpe stemmer ved valglokalet, og på den annen side brukes til å få Moi til å framstå som den eneste nasjonale samlingsfigur i etterkant av valget.
  • Etter 34 år med Moi ved makten var alt duket for et skifte i dette andre demokratiske valget i landet. Galopperende fattigdom, korrupsjon, kolera og nye mystiske sykdommer gjør at Kenya også hadde fortjent et skifte. Men Moi får nok siste ord. - Opposisjonen skal steike i sitt eget fett, sa han etter forrige valgseier i 1992. Han kan dessverre gjenta det nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!