Futen tok Liland-million

- Dette er helt på trynet, sier privatetterforsker Tore Sandberg, etter at 1,1 millioner kroner han fikk i gave av Per Liland er gått tapt i en skattetvist med staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er et faktum, etter at Høyesterett har avslått å behandle en anke fra Sandberg i saken han anla mot staten da skattemyndighetene ville skattlegge milliongaven. Privatetterforskeren mener pengene var en privat gave fra Liland.

Sandberg sier at 800000 kroner nå går til skatt og regninger i forbindelse med skattesaken. I tillegg kommer utgifter til egeninnsats for å overbevise myndighetene om at gaven skulle være skattefri.

Avgjørende

Sandberg begynte å arbeide med Liland-saken tidlig på 90-tallet, og spilte en avgjørende rolle i gjenopptagelsessaken som førte til frifinnelse.

Etter at Liland var frifunnet, leverte privatetterforskeren inn en arbeidsoppgave til Høyesterett for å få en delvis utgiftsdekning for arbeidet han hadde utført. Dette skjedde etter anmodning fra en av Lilands forsvarere, nå avdøde høyesterettsadvokat Ole Jakob Bae.

- Det førte ikke fram. Selv om det var rimelighetsgrunner for en delvis utgiftsdekning, var det ikke lovhjemmel. Begrunnelsen var at det ikke var noe arbeidsforhold mellom Liland og meg, sier Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer