Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fy faen ass. Han der, han blir drept. Jeg, jeg går med balltre på meg

Etterlyste Jaspinder Singh (28) har flere dommer på seg. I en narkosak han ble dømt i nylig, endte det med full konflikt.

ETTERLYST: Oslo politidistrikt etterlyser Jaspinder Singh (28), etter skyting i Oslo. Singh er norsk statsborger. Han er siktet for drapsforsøk. Skytinga fant sted på Haugenstua, søndag 19. august. Foto: Politiet
ETTERLYST: Oslo politidistrikt etterlyser Jaspinder Singh (28), etter skyting i Oslo. Singh er norsk statsborger. Han er siktet for drapsforsøk. Skytinga fant sted på Haugenstua, søndag 19. august. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne saken ble publisert etter etterlysningen av Singh 24. august i år. 3. oktober opplyser politiet at Singh har meldt seg for politiet.

Oslo-politiet gikk i morges ut med en etterlysning av 28-årige Jaspinder Singh. Singh er etterlyst for drapsforsøk, etter at han skal ha skutt mot en BMW på Haugenstua i Oslo på søndag. Ifølge Oslo-politiet er Singh tilknyttet gjengmiljøet med tilnavn Young Guns.

Singh er straffet flere ganger tidligere. Den siste dommen mot ham ble avsagt for bare noen uker siden – 4. juli, i Tønsberg tingrett. Sammen med fem andre menn ble han dømt i en sak som gjaldt oppbevaring av hasj og amfetamin.

Blant de andre domfelte i narkosaken er norskchilenske Alex Fuica Ruiz. Også han har tilknytning til Young Guns-miljøet, i likhet med nå etterlyste Singh. Ruiz er flere ganger dømt for vold - legemsbeskadigelse, ran og trusler, og ble i 2009 dømt til fengsel i elleve år for to tilfeller av forsøk på overlagt drap. Han var en av to som ble skutt i skytingen på Aker Brygge i 2006, av medlemmer av B-gjengen, en episode som på mange måter utløste gjengkrigen som pågikk i Oslo i lang tid.

Stakk av

De andre domfelte i narkosaken er en Tønsberg-mann med 14 tidligere dommer på seg, en tidligere narkodømt islending, en graffiti-maler fra Oslo og en danske som skulle frakte hasjen til Norge – siden han skulle til Norge med kona, for å feire ti års bryllupsdag.

Saken hadde sin opprinnelse i en fest der to av de tiltalte deltok, sommeren 2017. De to skal ha vært ruset, blant annet på narkotika. De to avtalte at de to skulle skaffe og kjøpe fem kilo hasj. En av dem kontaktet bekjente i Oslo, som satte ham i kontakt med dansker som kunne levere hasjen i Tønsberg der de to bodde.

Etter den opprinnelige smuglingsplanen tok saken flere vendinger, der intriger blant de tiltalte endte med krangling og uenigheter. Singh stakk til slutt av med innsmuglet hasj i en sekk. Han ble dømt for erverv av omkring to kilo hasj på oppdrag for Ruiz og en annen tiltalt.

«Han blir drept»

Da politiet aksjonerte hadde de fulgt de tiltalte over lang tid, og avlyttet flere telefoner. På et tidspunkt ringte islendingen til Tønsberg-mannen og anklaget Singh for å ha stjålet fem kilo hasj:

(...) Jeg kødder ikke. Han stjelte 300 000. (...) Nå må jeg ringe alle mine venner i «fakkings» Danmark og nå kommer de opp hit og leiter etter han og nå blir det nå blir det krig. Det her, det her funker ikke. Det her, nå har jeg fått nok. Du kan ikke stjele fakking 300 «fakking» tusen av meg.

I en seinere samtale sier islendingen om Singh:

- Fy faen ass. Han der, han blir drept. Jeg, jeg går med balltre på meg (...)

Dagbladet får opplyst at konflikten mellom Singh og islendingen nå er lagt bort, og at de to har skværet opp.

NEKTER: Singhs advokat, Cecilie Nakstad, sier klienten nekter for Young Guns-tilknytningen han ifølge politiet skal ha. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
NEKTER: Singhs advokat, Cecilie Nakstad, sier klienten nekter for Young Guns-tilknytningen han ifølge politiet skal ha. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Nekter for Young Guns

Dagbladet var fredag ettermiddag i kontakt med advokat Cecilie Nakstad i Matrix advokater, som representerer etterlyste Singh. Hun svarer slik på spørsmål om hun vet hvor klienten befinner seg:

- Jeg kommenterer ingenting.

Generelt legger hun til at klienten ikke er enig i politiets påstand om at han er tilknyttet den kriminelle gjengen Young Guns.

- Generelt har han tatt avstand fra at han er i noe gjengmiljø, og er ikke enig i at han er tilknyttet Young Guns, sier Nakstad til Dagbladet.

Advokat Nakstad opplyser at Singh erkjente straffskyld for det han ble dømt for i Tønsberg-saken, og at han ikke har anket dommen.

Advokat Waqar Malik, som representerer Tønsberg-mannen, opplyser at saken er anket.

Islendingens advokat, Andrea Johanne Salomonsen i advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson, opplyser at klienten har anket dommen fra Tønsberg tingrett. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Heller ikke Ruiz' advokat Fridtjof Feydt har vært å nå fredag ettermiddag.

Utestedsvold

Singh er dømt for flere andre forhold. I 2013 ble han dømt til seks måneders fengsel etter en voldsepisode på utestedet Nivou i Møllergata i Oslo.

Ved 03-tida på natta slo han en annen mann i hodet og i overkroppen - henholdsvis med ei flaske og en krykke. Krykken hentet han i en bil han disponerte, før voldsepisoden fant sted.

Episoden ble fanget av et overvåkningskamera på utestedet. Han ble også dømt for oppbevaring av drøyt 34 gram cannabisharpiks, i den samme bilen.

Taxijuks

For to år siden ble han dømt for å ha framvist en forfalsket kjøreseddel for Christiania taxi for å få utlevert et ID-kort slik at han kunne jobbe som taxisjåfør.

Politiet fikk sommeren 2014 tips om at flere kjørte drosje med falske kjøresedler. Etterforskingen viste at mer enn 30 falske kjøresedler var blitt innlevert. De fleste av de som hadde levert inn falske kjøresedler til drosjeselskapa hadde kjørt drosje. Det hadde ikke 28-åringen gjort, og han ble dømt til 11 dagers fengsel for dokumentfalsk.

Fire personer var allerede blitt dømt for produksjon og omsetning av kjøresedlene, som var solgt for 25-30 000 kroner pr. stykk. 28-åringen hadde skaffet seg falsk kjøreseddel etter at han to ganger tidligere hadde forsøkt å ta kjentmannsprøven for å bli taxisjåfør. Den første gangen strøyk han, den andre gangen ble han tatt i juks og kastet ut av prøvelokalet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!