Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fy flate

Folk sier at å hisse seg opp over russen er beviset på at du er en gammal sur røy. At den som rynker på nesa når russen spyr på jakka di, hun er sur, hun. Og hvem vil være en sur gammal røy?Det vil jeg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen må være det. Ellers går det som det går. Hvis de sure og gamle ikke gidder å gjøre jobben sin, ender det med at russen ikke gjør sin. Som da russen i Oslo hadde invitert til russetog gjennom byen sist 17.mai, og alle hadde møtt fram for å se på den gærne russen med de grove vitsene og alle slags gøyale spillopper og kostymer.

Så der sto vi, tett i tett langs ruta, foreldre med kamera og alle vi andre. Ikke en sur mine, bare kos og moro, forventning og nå kommer de, dere. Og der kom de. Der kom de nedover gata med lua på hodet. Noen gikk foran russebussen. Og noen gikk bak russebussen. Jada, og rett som det var slapp noen en neve russekort på bakken.

Mannen som sto ved siden av meg ropte, høøøi, sjikkelakke, Guri! da han fikk øye på datteren sin. Og så vinket han og nå skjer det, tenkte vi, nå svarer de jazz, bom, hjemmebakt brød. Men Guri bare seig videre og så trøtt på faren sin som ble kjempeflau fordi han liksom hadde mista kontrollen. Og da ble vi andre også flaue. Og så var det slutt.

Hæ? Så var det faktisk over, sier jeg. Finito, schluss! Årets nedtur, tidenes ikkegreie. Og ingen av oss så mye som bua en gang. Ingen som ropte høøøi, kom dere hjem, elendige, fantasiløse drittunger. Kom dere hjem til mora deres, fordømte slabedasker og slappfisker som ikke greier å stelle i stand mer enn å låne sjuhundretusen til et lydanlegg på russebussen.

Sånn går det nemlig når de voksne ikke tør si fra når russen spyr på jakka vår. Da slapper de av. Men bare pass dere, flatklemte surrehuer, der dere går i gata som om det er nok. Bare pass dere, møllspiste treiginger.

Show, show, show, Guri, hørt om det, eller?