Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fy, Jagland!

- Fy og fy, Thorbjørn Jagland - hvor er det blitt av det solidariske Arbeiderpartiet, spør stortingsrepresentant Per Sandberg (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet fra Sandberg kommer etter at Ap-leder Thorbjørn Jagland i helgen sa at «vi kan ikke ha et system som i forhold til alle velferdsordninger sidestiller yrkesaktive og hjemmearbeidende».

Sandberg er Frps familiepolitiske talsmann, og han mener Jagland med sine uttalelser ønsker å dele samfunnet i A og B-mennesker.

- Jagland har innført et nytt klasseskille i Norge. A-borgerne er de som er i inntektsgivende arbeid og som tilfører samfunnet verdier. B-borgerne er de som er hjemmearbeidende og tar seg av sine barn selv, sier Sandberg.

Det var i sin tale på Arbeiderpartiets landskvinnekonferanse lørdag at Jagland sa at «vi må passe på at det lønner seg å arbeide ellers blir det umulig å drive velferdspolitikk».

- Dersom vi sier ja til kravene om at de som jobber ute og de som jobber hjemme skal komme helt likt ut, ja da undergraver vi eksistensen til alle våre velferdsordninger, sa Jagland i sin tale.

Sandberg sier han er forbauset over at Jagland ikke lærte noe av sin svenske kollega Gøran Persson i forrige uke.

Persson sa at foreldre som har barn i barnehage jobber og gjør en innsats for samfunnet. Han måtte senere be om unnskyldning for dette utsagnet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media