Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkene får vurdere tilskudd til Hurtigruta

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll vil at fylkeskommunene skal få et ord med i laget før tilskuddene til Hurtigruta fjernes. Fjærvoll bekrefter tidligere antydninger om at regjeringen kan gå inn for økonomisk støtte også etter utgangen av 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget vedtok i 1990 at Hurtigruta skal drives uten tilskudd etter 2001. Selskapene la for ett år siden fram en skisse som viser at dette kan skje ved at antall ukentlige seilinger Bergen-Kirkenes reduseres til tre i vintersesongen.

- Spørsmålet om en eventuell ordning med fortsatt tilskudd til Hurtigruta må selvsagt legges fram for Stortinget. Jeg ser det som naturlig at dette skjer i forbindelse med Nasjonal transportplan som legges fram våren 2000, sa Fjærvoll (Krf) tirsdag på Samferdselsdepartementets presseseminar i Trondheim.

- Ved å trekke Hurtigruta inn i planprosessen knyttet til Nasjonal transportplan, vil blant annet fylkeskommunene få anledning til å legge fram sine synspunkter om Hurtigrutas framtidige tilbud og om eventuelle fortsatte tilskudd, sett i forhold til annen bruk av midler innenfor samferdselssektoren, sa Dag Jostein Fjærvoll.

(NTB)