Las Vegas

Fylkesdirektør mistenkt etter journalist-drap

Lokalpolitikeren Robert Telles ble onsdag pågrepet i sitt eget hjem, mistenkt for drapet på krimreporteren Jeff German forrige helg.

RANSAKING: Store politiressurser ble onsdag lokal tid sendt til huset til Robert Telles, fylkesdirektøren i Clark County, før han ble pågrepet i drapsetterforskningen mot journalisten Jeff German. Foto: AP Photo/John Locher
RANSAKING: Store politiressurser ble onsdag lokal tid sendt til huset til Robert Telles, fylkesdirektøren i Clark County, før han ble pågrepet i drapsetterforskningen mot journalisten Jeff German. Foto: AP Photo/John Locher Vis mer
Publisert

Jeff German (69) jobbet i lokalavisa Las Vegas Review-Journal i Clark County i den amerikanske delstaten Nevada, og beskrives som en veteran av blant andre The Guardian.

Han ble funnet knivstukket utenfor hjemmet sitt forrige lørdag morgen, ifølge Review-Journal.

Onsdag gikk politiet til aksjon mot huset til fylkesdirektøren i Clark County, demokraten Robert Telles (45), som ble pågrepet og nå har status som mistenkt etter drapet.

Det bekrefter politistasjonssjef Joe Lombardo overfor Review-Journal.

UNDERSØKENDE JOURNALISTIKK: Jeff German var en del av krimgruppa i Las Vegas Review-Journal. Foto: Jeff Germans Twitter-profil
UNDERSØKENDE JOURNALISTIKK: Jeff German var en del av krimgruppa i Las Vegas Review-Journal. Foto: Jeff Germans Twitter-profil Vis mer

Flere avsløringer

Avisa publiserte i sommer en serie kritiske artikler om Telles, ført i pennen av German.

Sakene avslørte mobbing og feilstyring av demokratens administrasjon, i tillegg til et angivelig upassende forhold mellom fylkesdirektøren og en av hans ansatte.

PÅGREPET OG MISTENKT: Fylkesdirektør Robert Telles i Clark County. Foto: Clark County
PÅGREPET OG MISTENKT: Fylkesdirektør Robert Telles i Clark County. Foto: Clark County Vis mer

Telles har hele veien benektet anklagene mot ham. Likevel tapte han gjenvalg i juni, og kunngjorde at han planlegger å gå tilbake til jobben som advokat etter at vervet hans utgår i januar 2023.

Nå er han altså mistenkt i forbindelse med drapet på journalisten som medvirket til at han tapte valget.

Observerte etterlyst bil

Kort tid etter at German ble funnet drept, gikk politiet ut med bilder av en bil de mente var knyttet til drapet; en rød GMC Yukon Denali. Den ble fanget opp på et overvåkingskamera i nærheten.

Seinere på kvelden observerte Review-Journals journalister Telles i oppkjørselen sin, ved siden av en slik bil, skriver avisa.

The Guardian har ikke lyktes i å få en kommentar fra fylkesdirektørens kontor om pågripelsen.

I en Twitter-melding beskrives German av redaktøren i Review-Journal, James Schaeffer, som «gullstandarden av nyhetsreportere». Han sier også at de aldri har hatt bekymringer knyttet til den avdøde journalistens sikkerhet.

Nevada-guvernør Steve Sisolak hyllet lørdag German som «en tøff og rettferdig reporter», samtidig som han uttrykket kondolanser overfor de etterlatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer