Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkeslag i Frp avviste omstridt abortforslag

Årsmøtet i Rogaland Frp avviste forslaget om å utrede juridisk abort i Norge. Nyvalgt fylkesleder Bente Thorsen gleder seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig glad for at årsmøtet var tydelig på at de ikke ønsket å verken vurdere eller innføre en juridisk abort i Norge. Det har vært gode intensjoner med å reise debatten, men noe slikt ville satt kvinner i en langt vanskeligere situasjon, sier Thorsen til NTB.

Forslaget fra Stavanger Frp innebar at biologisk far (eller mor) skulle kunne fraskrive seg alle juridiske rettigheter og plikter til barnet. Det ble kraftig kritisert, blant annet av Norsk Kvinnesaksforening og flere politiske partier.

59 år gamle Bente Thorsen fra Karmøy har åtte år bak seg på Stortinget, men tok ikke gjenvalg i fjor høst. I helgen overtok hun som leder i Rogaland Frp etter Roy Steffensen. Og når Lene Langemyr neste helg etter alt å dømme blir valgt til fylkesleder i Aust-Agder, setter Frp ny partirekord med fem kvinnelige fylkesledere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!