Fylkesleder i Oslo Frp mener Waras samboer er et offer

- Et enkeltmenneske som ikke er rustet til å takle presset, mener Frps fylkesleder i Oslo, Tone Ims Larssen.

ANTYDER: - Jeg antyder at hun har kommet i en situasjon hun overhodet ikke har bedt om, sier Frps fylkesleder i Oslo om justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen (bildet). Foto: skjermdump / NTB scanpix
ANTYDER: - Jeg antyder at hun har kommet i en situasjon hun overhodet ikke har bedt om, sier Frps fylkesleder i Oslo om justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen (bildet). Foto: skjermdump / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det jeg ser, er et enkeltmenneske som er blitt hardt presset, og som overhodet ikke er rustet til å takle det, sier Larssen til Klassekampen.

Hun har engasjert seg for at Black Box Teater skal miste offentlig støtte etter forestillingen «Ways of Seeing» i november, der det blant annet ble brukt bilder av justisminister Tor Mikkel Waras bolig.

- Ba ikke om det

I ettertid av teaterstykket har det vært flere hendelser rundt parets bolig, blant annet trusler og hærverk.

Torsdag ble justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen pågrepet og siktet for å dikte opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars.

Hun er ikke siktet for de tidligere hendelsene utenfor parets hjem, men PST-sjef Benedicte Bjørnland sa under en pressekonferanse torsdag at det er naturlig å se hendelsene i sammenheng.

På spørsmål om Larssen antyder at Bertheussen er et offer, svarer hun ja.

- Ja, jeg antyder at hun har kommet i en situasjon hun overhodet ikke har bedt om, sier fylkeslederen til avisa.

- Ikke hardhudet

Videre sier hun at hun også har vært i kontakt med de andre som opplevde at huset deres ble filmet av teateret, blant annet Kent Andersen (Frp) og kona.

Larssen mener at både Wara og Andersen har hard hud, men at det samme ikke gjelder for justisministerens samboer.

- Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne.

Dagbladet kunne i går vise bildet av hvordan Wara og Bertheussens hus framstår i teaterstykket.

Advokat Halvard Helle, som er forsvarer for teaterdirektør Anne-Cecilie Sibue, ønsker ikke å kommentere Larssens påstander.

- Det er ikke naturlig å kommentere slike påstander. Det sentrale i vår sak er at politiet straks må frafalle siktelsen og henlegge saken mot teatersjefen ved Black Box, som er teknisk tilrettelegger, samt de tre utøvende kunstnerne i det frittstående produksjonsselskapet, sier Helle til NTB.

Kunstnere og teaterdirektør siktet

Bertheussen anmeldte før jul Black Box Teater for å ha filmet huset deres til forestillingen.

Fredag ble det kjent at Oslo-politiet har siktet teaterdirektøren og kunstnerne bak forestillingen «Ways of seeing» for å ha krenket privatlivets fred.

I tillegg ba politiet om tillatelse fra Oslo tingrett til å ransake både teaterdirektøren og de tre kunstnernes hjem og kontorer i jakten på bevis, får VG opplyst.

Oslo tingrett avviste politiets begjæring samme dag, men VG får opplyst at politiet valgte å anke saken til Borgarting lagmannsrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer