Fylkesleder vil kaste Per Sandberg ut av Frp

Frps fylkesleder i Oslo mener Per Sandberg bør fratas partimedlemskapet. Sandberg innrømmer å ha brutt partiets retningslinjer etter angrep på partikollegaer.

FRP: Per Sandberg har den siste tiden kommet med krasse uttalelser mot flere toppolitikere i Frp. Nå krever fylkeslederen i Oslo at han kastes ut av partiet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
FRP: Per Sandberg har den siste tiden kommet med krasse uttalelser mot flere toppolitikere i Frp. Nå krever fylkeslederen i Oslo at han kastes ut av partiet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ethvert annet medlem i Frp hadde mistet medlemskapet, sier Frps fylkesleder i Oslo, Tone Ims Larssen, til TV 2.

Ifølge kilder kanalen har snakket med, skal det være laget et internt utkast hvor flere Frp-fylkesledere går inn for at Sandberg bør miste medlemskapet i partiet. Brevet er foreløpig ikke sendt.

Årsaken til at fylkeslederne mener at Sandberg bør miste medlemskapet, er at han ved flere anledninger den siste tiden har vært sterkt kritisk til andre partimedlemmer.

Sandberg har blant annet omtalt Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen som «to inkompetente krigshissere» i Dagbladet, og han har sagt til TV 2 at Carl I. Hagen «ikke (har) klart å forsone seg med å ha gått av som partiformann.».

I partiets retningslinjer står det at «man alltid omtaler sine partikolleger i sømmelige, respektfulle og høflige former». I partiets vedtekter står det at et medlem som har brutt partiets retningslinjer, «kan fratas sitt medlemskap enten permanent eller for en tidsavgrenset periode».

På spørsmål fra TV 2 er Sandberg enig i at han har brutt retningslinjene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer