Fylkesledere: Klart ja til eggdonasjon blant Høyres fylkeslag

11 av 15 fylkeslag i Høyre vil åpne for eggdonasjon i Norge. Dermed kan Høyre-nestleder Jan Tore Sanner gå på et nederlag på landsmøtet.

FORESLO NEI: Høyre-nestleder Jan Tore Sanner ledet komiteen for prinsipprogrammet til Høyre, som tidligere i år la fram sin anbefaling om at partiet skal si fortsatt nei til eggdonasjon.
FORESLO NEI: Høyre-nestleder Jan Tore Sanner ledet komiteen for prinsipprogrammet til Høyre, som tidligere i år la fram sin anbefaling om at partiet skal si fortsatt nei til eggdonasjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor lyktes ledelsen i Høyre i å utsette det vanskelige spørsmålet til i år.

Nå tyder mye på at Høyre kan gå med på ja til eggdonasjon på landsmøtet 6.-8.-april.

En rundspørring til partiets fylkeslag, viser at hele 11 av 15 fylkeslag mener de har flertall for eggdonasjon fra sine fylkesårsmøter, enten fra i år eller tidligere.

- Vi har nok et relativt stort flertall som sier ja til både eggdonasjon og til assistert befruktning av enslige nå, og det er nok atskillig flere som er positive nå enn ved forrige korsvei, sier fylkesleder Vidar Grønnevik i Sogn og Fjordane, ett av seks fylkeslag som også har sendt inn positive resolusjoner om eggdonasjon til landsmøtet i år.- Hos oss vil det være et stort flertall for eggdonasjon, sier fylkesleder Tom Georg Indrevik, som er leder for Hordaland Høyre.

I tillegg har fylkeslagene fra Trøndelag, Møre og Romsdal, Agder, Troms og Finnmark, Buskerud, Rogaland, Innlandet, Oslo og Akershus positive vedtak til eggdonasjon fra sine fylkesårsmøter (se faktaboks).

Stiller delegasjonene fritt

Altså er det et overveldende flertall av fylkeslag som sier ja til eggdonasjon – selv om flertallet i programkomiteen og Høyre-nestleder Jan Tore Sanner har rådet dem til det motsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer