Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkeslederne fornøyd

Arbeiderpartiets fylkesledere sier seg godt fornøyd med dagens sentralstyremøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslederne hadde et telefonmøte etter møtet, og var etter de opplysningene NTB har fått samstemte i at sentralstyrets vedtak om å nedsette to grupper for å diskutere politikk og mer ideologiske spørsmål var et skritt i riktig retning. De mener også at beslutningen om at lederspørsmålet skal drøftes i valgkomiteen og i partiets organer, og ikke avgjøres av sentralstyret, er en viktig avklaring.

- Sentralstyrets anbefalinger var langt mer omfattende enn jeg hadde forhåpninger om, sier lederen i Nordland Ap, Odd Eriksen, til NTB.

Han mener dette gjelder både håndteringen av de politiske sakene, men han er også fornøyd med det som skjedde i lederspørsmålet.

- Viktig avklaring

- I lederspørsmålet der sentralstyret aksepterer at valgkomiteen skal sitte i førersetet, og at partiorganisasjonene skal drøfte spørsmålet, fikk vi en viktig avklaring, sier han.

Eriksen er ikke enig med de politiske observatørene som hevder at vedtaket mandag bare øker risikoen for fortsatt maktkamp i partiet fram mot landsmøtet i november.

- Fylkeslederne er mest opptatt av å få fokus på de viktige politiske sakene. Det mener jeg sentralstyrets vedtak kan være med på å få til, sier Eriksen.

Vil ha et annet fokus

Kollega Torstein Rudihagen i Oppland sier at opprettelsen av en gruppe for programsaker ledet av Stoltenberg og et forum for dialog ledet av Jagland er et veldig godt grunnlag for politisk debatt.

- Det var en samstemt oppfatning blant fylkeslederne at dette var gode løsninger som kan legge grunnlag for et konstruktivt løp for å få debatt om det som virkelig er den store utfordringen, sier Rudihagen.

Han mener at lederdebatten får altfor mye oppmerksomhet, og at utfordringen er å få fokus på andre spørsmål enn lederspørsmålet.

- Nå er lederspørsmålet overlatt til valgkomiteen. Jeg håper på en debatt med mindre støynivå, sier Rudihagen til NTB.

(NTB)

Hele Norges coronakart