Fylkeslegen: - Norway Cup kan bli stoppet av svineinfluensa

Turneringen kan bli stoppet om utbruddet blir alvorlig.

ÅPNET LØRDAG: Lørdag var det åpningshow for årets Norway cup på Ekerbergsletta i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ÅPNET LØRDAG: Lørdag var det åpningshow for årets Norway cup på Ekerbergsletta i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslege Petter Schou mener Norway Cup må regne med et utbrudd av svineinfluensa, og sier at turneringen kan bli stoppet om utbruddet blir alvorlig, skriver Dagsavisen.


30.000 barn

30.000 barn fra 53 land er samlet på Ekebergsletta i forbindelse med Norway Cup.

- Får man et utbrudd, kan turneringen bli stengt, sier fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou til Dagsavisen.

Fylkeslegen tror turneringen er veldig heldig om de klarer å unngå et utbrudd.

- Jeg tror det er stor sannsynlighet for at det kommer, sier Schou, samtidig som han mener foreldre trygt kan sende barna sine til arrangementet.


- Er det svineinfluensa her? Nei

Ledelsen i Norway Cup har innført flere forholdsregler for å forhindre et større utbrudd. Alle de unge fotballspillerne må desinfisere hendene sine før de entrer matsalen på Ekebergsletta. Norsk Folkehjelp har også et feltsykehus på området.

- Hvis det blir et par og tyve tusen som blir smittet så kan den bli stengt. Er det svineinfluensa her? Nei, understreker Frode Kyvåg overfor Dagbladet.

Han mener mediene har blåst dette ut av proporsjoner.
- Mediene har ringt leger, professorer og overleger til dere har truffet en som vil kommentere dette. Noen leger har villet siteres, og disse har blitt sitert opp etter veggen.Du ber meg kommentere en hypotetisk tilstand.

Kyvåg bekrefter at han skal møte fylkeslegen senere i dag.

- Jeg skal møte Petter etterpå.

Ved nitiden i dag sitter fylkeslegen i møte med representanter for Norway Cup og kan derfor ikke kommentere saken ytterligere når Dagbladet tar kontakt.


Stoppet 4H-leir

Et stort arrangement for barn og unge som allerede er blitt stoppet, er 4H-leiren i Breim i Sogn og Fjordane. Der brøt det ut svineinfluensa blant leirens 1700 deltakere, og søndag kveld satt 57 ungdommer fremdeles i isolat.

- De fleste reiser hjem nå på morgenkvisten, og de siste forlater trolig leiren i kveld. Vi har ikke fått meldinger om noen nye tilfeller i løpet av natta, sier informasjonsansvarlig Bente Patay i 4H Norge til Dagbladet.

75 personer med ulike kroniske problemer har fått forebyggende behandling med Tamiflu, og 62 personer med influensalignende symptomer er blit behandlet etter leiren.