Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkeslegen gransker barnedødsfall

To barn døde i mars etter kontakt med Oslo Legevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Både en jente på halvannet år og en liten baby døde i mars måned etter kontakt med Oslo Legevakt, skriver Aftenposten.

Ambulansen kom for sent

Den halvannet år gamle jenta døde 7.mars. Da hadde foreldrene prøvd å tilkalle ambulanse, men fikk beskjed av operatøren på AMK-sentralen om å dra på legevakta med det syke barnet. Der måtte de vente på hjelp. Jenta hadde høy feber og vanskelig for å puste.

Da sykepleier endelig så på jenta, ble det umiddelbart satt i gang gjenoppliving. Barnet var dødt ved ankomst på barnemottaket på Ullevål sykehus.

Tre uker senere, 31.mars, døde en to uker gammel baby etter at foreldrene hadde vært i kontakt med legevaktsentralen, skriver Aftenposten. Foreldrene mente at barnet var alvorlig sykt. De fikk råd om hva de skulle gjøre fra legevaktsentralen og fulgte disse.

Men kort tid senere ble babyen livløs. Det ble sendt ut ambulanse, men da den kom fram, var det for sent.

Dødsfallene granskes

Fylkeslegen har opprettet tilsynssak og gransker begge dødsfallene for å se om barna kunne ha blitt reddet.

image: Fylkeslegen gransker barnedødsfall

- Dette er alvorlige og dypt tragiske hendelser, sier fylkeslege Petter Schou til Aftenposten. Han sier at dødsfallene er forskjellige og at det derfor er vanskelig å se om det er noen systemsvikt bak hendelsene.

Marit Langfelt-Ege er direktør ved Oslo Legevakt. Hun sier til avisa at hendelsene er alvorlige og beklagelige for dem det gjelder og at alle rutiner blir gjennomgått.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!