Fylkeslegen gransker rutiner etter trikkedrap

Fylkeslegen i Oslo og Akershus har innkalt ledelsen ved psykiatrisk avdeling på Ullevål universitetssykehus til et møte torsdag ettermiddag for å få en redegjørelse i kjølvannet av knivdrapet på en Oslo-trikk tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 40 år gamle mannen som er siktet i saken, ble utskrevet fra avdelingen fredag i forrige uke. Han skal ha virket sliten og psykisk syk da han ble pågrepet onsdag kveld.

- På eget initiativ har vi bedt om et første møte med ledelsen ved psykiatrisk avdeling på Ullevål universitetssykehus for å få en redegjørelse om saken, sier fungerende fylkeslege i Oslo og Akershus, Helge Worren.

Han vil foreløpig ikke konkludere med om det er vært en svikt i rutinene som førte til at mannen ble utskrevet etter bare fire dagers behandling på sykehuset.

- Vi starter med blanke ark, og håper redegjørelsen vil kunne gi svar på hvordan helsetjenesten har forholdt seg til vedkommende. Vi kommer også til å gå gjennom journalene, sier Worren og peker på at han foreløpig ikke vet noe mer om saken enn det som er kommet fram i mediene.

Helsedepartementet har også henvendt seg til Fylkeslegen for å forsikre seg om at saken blir fulgt opp.

(.NTB)