Fylkeslegen i Troms varsler grundig gjennomgang av helseråd på kristen nettside

Helsearbeidere: «Vi kan ikke anbefale noen å gå inn i en homoseksuell relasjon».

- BEDRE Å LEVE ALENE: Det er svaret rådgivningstjenesten Guttogjente.no gir unge mennesker. Faksimile: Guttogjente.no.
- BEDRE Å LEVE ALENE: Det er svaret rådgivningstjenesten Guttogjente.no gir unge mennesker. Faksimile: Guttogjente.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har tidligere skrevet om nettstedet Guttogjente.no, som beskriver seg selv som en «annerledes veiledningsside» basert på et kristent livssyn, med temaene kropp, sex, forhold og identitet.

- Homoseksuelt forhold ikke anbefalt På nettstedet svarer de på spørsmål fra ungdom om homofili, ved å fraråde folk å gå inn i en homoseksuell relasjon.

«Vi skal elske og akseptere mennesker med homofile følelser akkurat like høyt som alle andre mennesker. Men vi kan ikke anbefale noen å gå inn i en homoseksuell relasjon. Det er tungt å bære på følelser som man ikke kan leve ut i forhold til et annet menneske. Likevel tror vi at det på lang sikt vil være det bedre å leve alene enn å gå inn i et homoseksuelt eller lesbisk forhold», skriver rådgiverne som svar til «Jente 17».

Alle svar er ifølge nettstedet kvalitetssikret av et fagråd som består av to teologer, to sykepleiere og en overlege.

To av helsearbeiderne som er medlemmer av fagrådet er bosatt i Troms. Avisa Dagen har vært i kontakt med de to, som ikke ønsker å kommentere saken.

- Kan gi store belastninger Nå varsler fylkeslegen i Troms, Svein Steinert, en gjennomgang av deres medvirkning til det som publiseres på den kontroversielle nettsiden, skriver Dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer