OPPRETTER TILSYNSSAK: Fylkeslegen i Oslo og Akershus vil opprette tilsynssak mot Rikshospitalet etter kritikken rundt forholdene på intensivavdelingen for nyfødte. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
OPPRETTER TILSYNSSAK: Fylkeslegen i Oslo og Akershus vil opprette tilsynssak mot Rikshospitalet etter kritikken rundt forholdene på intensivavdelingen for nyfødte. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Fylkeslegen oppretter tilsynssak mot Rikshospitalet

Etter kritikken rundt forholdene på intensivavdelingen for nyfødte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen i Oslo og Akershus vil opprette tilsynssak mot Rikshospitalet etter kritikken rundt forholdene på intensivavdelingen for nyfødte.

Fylkeslege Petter Schou sier til NRK at saken vil bli tatt opp med ledelsen på Rikshospitalet og med Sykepleierforbundet i begynnelsen av neste uke.

- Vi har fått en begrunnelse fra sykepleierne og skal diskutere dette internt i neste uke. Vi tar gjerne et møte med sykepleierne og de tillitsvalgte etter dette. Vi vil også ta det opp med ledelsen på sykehuset, sier Schou.

Sykepleierforbundet purret tidligere denne uken på Fylkeslegen og ba om et møte ettersom de ikke hadde fått respons på en bekymringsmelding de sendte for et halvt år siden.

Forbundet mener de svakeste og premature spedbarna ikke får den oppfølgingen de har krav på fordi avdelingen har for lav bemanning.

(NTB)