Fylkeslegen vil ha flere fakta i trippeldrapssaken

Avventer politi-info før tilsynssak.

ÅSTEDET:
Politisperring ved huset i Tomasjordveien i Tromsdalen der det søndag ble funnet tre personer som var drept av en 38 år gammel leieboer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
ÅSTEDET: Politisperring ved huset i Tomasjordveien i Tromsdalen der det søndag ble funnet tre personer som var drept av en 38 år gammel leieboer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Foreløpig avventer vi flere opplysninger fra politiet før vi oppretter en tilsynssak, sier fylkeslege Caroline Olsborg i Troms etter helgens trippeldrap.

Hun forteller at fylkeslegen er orientert av politiet om at personen som er pågrepet og har fortalt at han har begått tre drap har en forhistorie med psykiatriske lidelser og behandling i det psykiatriske helsevernet.

- Vi holdes orientert av politiet, men vi avventer litt fordi vi må ha mer klarhet i hendelsesforløpet. Hvis det forholder seg slik det til nå er kommet fram, vil vi opprette tilsynssak.

- Vi må se på hva slags tilbud mannen har hatt. Har han vært fulgt opp av psykiatrisk politiklinikk, vil vi be om rapport der. Har spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten vært inne må vi gå bredere ut, sier fylkeslege Olsborg til NTB.

Fylkeslegen sier at det alltid er en balansegang å vurdere om det er trygt nok å la psykiatriske pasienter slippe ut.

- Det er en risikovurdering som tjenesten må gjøre i det enkelte tilfellet. Vi vil etterspørre vurderingene som er gjort her, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer