Fylkeslegen vurderer politianmeldelse

Fylkeslege Petter Schou vurderer politianmeldelse etter påstander om ventelistetriksing.

SER PÅ SAKEN: Fylkeslege Petter Schou vurderer å politianmelde Sykehuset Asker og Bærum. Bildet er fra en debatt i Tabloid i forbindelse med en annen skandale.
Foto: Truls Brekke / Dagbladet
SER PÅ SAKEN: Fylkeslege Petter Schou vurderer å politianmelde Sykehuset Asker og Bærum. Bildet er fra en debatt i Tabloid i forbindelse med en annen skandale. Foto: Truls Brekke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Fylkeslegen i Oslo og Akershus vurderer politianmeldelse etter påstander om ventelistetriksing ved Sykehuset Asker og Bærum.

- Vi vil mandag formiddag ta stilling til om vi skal gå til politianmeldelse, sier fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus til NTB.

Søndag ettermiddag var han i møte med Helse Sør-Øst, Helsetilsynet, Vestre Viken Helseforetak og Sykehuset Asker og Bærum for å gjennomgå det som er skjedd etter at det er kommet fram at ventelistene er endret.

- Vi har gått gjennom alle sider ved saken, og ser fortsatt meget alvorlig på den. Vi har fått mye ny informasjon, sier Schou.

Svikt Schou sier at et av temaene under søndagens møte var hvor det har sviktet og hvordan dette har skjedd.

- Jeg kan ikke gi noen detaljer nå, men at det har sviktet er klart. Det har også sykehuset innrømmet, sier han.

Et ukjent antall polikliniske pasienter ved sykehuset har ifølge VG ikke blitt kalt inn til kontroller og oppfølging når de skulle. Det kan ha ført til at kreftsyke kan ha dødd fordi sykehuset ikke har behandlet dem tidsnok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer