SULTET I HJEL: Den ti år gamle gutten som bodde i dette området døde av underernæring. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SULTET I HJEL: Den ti år gamle gutten som bodde i dette området døde av underernæring. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Fylkesmannen: - Barnevernet brøt loven da tiåring døde

Døde av underernæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneverntjenesten i bydel Søndre Nordstrand i Oslo brøt barnevernloven da en tiåring døde av underernæring i august, slår Fylkesmannen fast.

Det melder NRK.

Det var 27. august 2014 at den unge gutten ble funnet død hjemme i leiligheten hvor han bodde sammen med moren. Moren meldte selv fra til politiet. I november ble hun pågrepet og siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

I desember i fjor konkluderte politiet med at den ti år gamle gutten sannsynlig døde av uttørring og avmagring. Han veide 14,8 kilo, noe som er halvparten av hva som er normalt for en gutt på hans alder, og var 131,5 centimeter lang da han døde.

Det var en lege ved Oslo skadelegevakt som meldte ifra om at noe var galt i familien. Tidligere har det vært kjent at barnevernet i bydel Søndre Nordstrand hadde mottatt minst én bekymringsmelding om familien, men ikke hvor denne kom fra.

(NTB)