Fylkesmannen: 15-åringen som drepte Anna (30) fikk ikke forsvarlig behandling

- Gjorde ting verre, sier forsvarer.

DREPT PÅ JOBB: Anna Gillebo ble drept på barnevernsinstitutusjonen Små eneheter i Vollen i Asker i oktober i fjor. Foto: Privat
DREPT PÅ JOBB: Anna Gillebo ble drept på barnevernsinstitutusjonen Små eneheter i Vollen i Asker i oktober i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 15 år gamle jenta som er tiltalt for å ha drept Anna Kristin Gillebo Backlund (30) på barnevernsinstitusjonen Små enheter på Vollen i Asker i fjor, fikk ikke forsvarlig behandling av Vestre Viken helseforetak.

Det slår Fylkesmannen i Oslo og Akershus fast i en rapport, opplyser jentas forsvarer Cecilie Nakstad til Dagbladet.  

Fylkesmannen slår også fast at i en egen rapport at psykiatritilbudet ved Små enheter heller ikke var forsvarlig, opplyser Nakstad.

- Behandlingen har gjort ting verre - Rapportene viser at hun ikke fikk den hjelpen hun skulle, sier jentas advokat til Dagbladet.

- Behandlingen hun har fått har sannsynligvis bare gjort ting verre. Skjevutviklingen hennes har blitt skjevere, sier Nakstad og trekker fram følgende eksempel:  

- Det hun hadde behov for var et stabilt opplegg med faste behandlere. Men etter at hun kom inn i systemet forholdt hun seg til over 150 ulike personer, sier Nakstad.   

Jenta har hatt ulik behandling siden hun var 12 år gammel ved barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) i både Asker og Bærum, og ved Bjerketun ungdomspsykiatriske behandlingshjem. Ifølge Nakstad slår Fylkesmannen fast at behandlingen ved Bjerketun ikke var i strid med forsvarlighetskravet, men at også det avviker noe fra god praksis.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer