Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkesmannen betaler for pakistansk advokat

Drapssiktet norsk-pakistaner får norsk hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesmannen i Oslo og Akershus betaler 50 000 kroner for advokathjelp til en 24 år gammel norsk-pakistaner som er siktet for drap i Pakistan.

Advokat Abid Q. Raja har fått løfte om 50.000 kroner til å betale for en pakistansk advokat for sin klient.

Raja har allerede engasjert advokaten Saifullah Warraich til å håndtere saken, skriver VG.

- Dette er viktig for å ivareta rettssikkerheten til min klient, og det er viktig at dette prinsippet også følges for andre norske statsborgere som er siktet i utlandet, sier Raja.

Det er uvanlig at norske borgere får støtte til å betale for advokat i et annet land.

Politiet i Pakistan vil tiltale 24-åringen som pakistansk borger, fordi mannen skaffet seg pakistansk pass for å dra på pilegrimsferd til Mekka. det kan føre til at han mister sitt norske statsborgerskap.

- Fylkesmannen har valgt å se bort fra pass-saken, og det understreker at han er å anses som norsk borger, sier Raja.

Den 24 år gamle mann har i avhør sagt at han drepte og voldtok en sju år gammel jente. Raja mener det er for tidlig å si om det er en reell tilståelse, eller et resultat av vold fra politiet.

I FENGSEL, MISTENKT FOR VOLDTEKT OG DRAP: Den 24-årige familiemannen sitter nå i fengsel i Islamabad. Tiltale er enda ikke tatt ut i saken, men han her tilstått alt overfor politiet og media. Familien frykter han tilstår etter tortur.
I FENGSEL, MISTENKT FOR VOLDTEKT OG DRAP: Den 24-årige familiemannen sitter nå i fengsel i Islamabad. Tiltale er enda ikke tatt ut i saken, men han her tilstått alt overfor politiet og media. Familien frykter han tilstår etter tortur. Vis mer

I påvente av en eventuell rettssak sitter nå 24-åringen fengslet. Raja jobber for å få ham midlertidig løslatt mot kausjon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media