Fylkesmannen frykter historien vil gjenta seg

Øverste sjef for katastrofeberedskapen i Sogn og Fjordane, Fylkesmann Anne Karin Hamre, mener at fylket er ekstremt sårbart ved strømbrudd.

SÅRBARE: Fylkesmann i Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, frykter at fylket vil være svært sårbare i situasjoner med strømbrudd, også i fremtiden. Foto: Fylkesmannen i Sogn og Fjordane
SÅRBARE: Fylkesmann i Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, frykter at fylket vil være svært sårbare i situasjoner med strømbrudd, også i fremtiden. Foto: Fylkesmannen i Sogn og Fjordane Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helse Førde meldte tidligere i dag om en hendelse hvor pårørende ikke kom fram til nødetaten på telefon og måtte kjøre selv for å hente ambulansen. Pasienten var død da ambulansen kom frem.  

Skal evalueres Fylkesmann i Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, medgir at krisa har satt alle etater i fylke på en tøff prøve. Men hun vil ikke spekulere i om manglende telefonsamband har skyld i at en pasient døde.    

- Vi vet ikke sikkert på dette tidspunkt om dødsfallet har en direkte sammenheng med situasjonen vi nå er i. Men dette er noe som vil bli evaluert i ettertid, nå bruker vi ressursene på den krisa vi står midt oppe i, sier Hamre til Dagbladet.  

Jaktradio Både fasttelefoner og mobiltelefon har vært ute av drift i store deler av områdene som ble rammet av orkanen. Hamre sier at de i Sogn og Fjordane har måtte etablere samband på alternativt vis.  

- Vi har jobbet med å anskaffe satellittelefoner og der har Sivilforsvaret bidratt med å få disse kjørt inn i de aktuelle områdene. Vi har også vurdert å benytte oss av VHF-radioer hos fiskeflåten og radioamatører i vårt område. I Bremanger brukte vi faktisk jaktradioer for å opprette nødsamband, sier Fylkesmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer