OVERGREPSSAKEN I ALVDAL: Mora til de to fornærmede i overgrepssaken ble i sommer dømt til 12 års fengsel for overgrep. Nå får barnevernet i Gjerdrum kritkk for at de ikke fulgte opp bekymringsmeldinger. Her er aktor og forsvarere da nye rettsrunder tok til i Hamar i februar i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OVERGREPSSAKEN I ALVDAL: Mora til de to fornærmede i overgrepssaken ble i sommer dømt til 12 års fengsel for overgrep. Nå får barnevernet i Gjerdrum kritkk for at de ikke fulgte opp bekymringsmeldinger. Her er aktor og forsvarere da nye rettsrunder tok til i Hamar i februar i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Fylkesmannen refser barnevernet i Alvdal-saken

Fulgte ikke opp bekymringsmeldinger om den nå overgrepsdømte mora i Alvdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mora til de to fornærmede i overgrepssaken ble i sommer dømt til 12 års fengsel for overgrep.

Mens hun soner, etterforskes hun for overgrep mot ytterligere et av sine barn.

Overgrepene mot eldstedatteren skal ha startet minst sju år før mora og yngre søsken flyttet fra Gjerdrum til Alvdal.

I en granskningsrapport fra fylkesmannen i Oslo og Akershus kommer det fram at barnevernet i Gjerdrum fikk bekymringsmeldinger om den nå overgrepsdømte mora, uten at disse ble fulgt opp, melder TV 2.

- Slik vi vurderer disse opplysningene, tenker vi det er et brudd på barnevernsloven, sier seksjonssjef Tove Narud hos fylkesmannen til TV 2.

Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen, mener eldstedatteren kunne sluppet år med lidelse hvis bekymringene hadde blitt tatt på alvor.

Bekymringsmeldingene i Gjerdrum ble feilarkivert hos barnevernet i ni år, og var dermed ikke kjent da mora og de yngste barna flyttet til Alvdal, ifølge Fylkesmannen.

- Hvis barnevernstjenesten i Gjerdrum hadde gjort jobben sin, forholdt seg til loven og gjort det de skulle, så hadde man sluppet å se barna i Alvdal-saken bli misbrukt, sier bistandsadvokat Bohinen, som nå varsler søksmål mot Gjerdrum kommune på vegne av eldstedatteren.

Ordfører Anders Østensen i Gjerdrum beklager arkiveringsfeil og mangelfull oppfølging av bekymringsmeldingene.

(NTB)