<strong>BØNDENE FORTVILER:</strong> Familien Buer på Kjepperud gård i Ytre Enebakk fortviler etter at ulv har angrepet og drept et tyvetalls sauer på gården som ligger inntill Østmarka i Akershus. Nå vil mange felle ulven. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BØNDENE FORTVILER: Familien Buer på Kjepperud gård i Ytre Enebakk fortviler etter at ulv har angrepet og drept et tyvetalls sauer på gården som ligger inntill Østmarka i Akershus. Nå vil mange felle ulven. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Fylkesmannen skal vurdere om Østmarka-ulven som har drept 50 sauer skal felles

Har avslått to søknader tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For andre gang på to uker skal Fylkesmannen i Oslo og Akershus vurdere en søknad om å felle en ulv i Østmarka.

- Vi har fått inn en ny søknad om å få ta ut ulven. Vi skal behandle søknaden torsdag, sier fylkesmiljøvernsjef Are Hedén hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus til Nationen.

24. juli avslo Fylkesmannen to søknader om å skadefelle ulven. Avslaget ble begrunnet med at Østmarka ligger i ulvesonen, et område som er satt av til ynglende ulv og hvor de har strengt vern. Østmarka er også et område der rovvilt generelt har prioritet. Fylkesmannen viste også til at bestandsmålet om tre årlige ulveynglinger ikke ble nådd i fjor. Derfor må ulven få leve, konkluderte Fylkesmannen 24. juli.

Den nye søknaden er begrunnet i at over 50 sauer til nå i sommer skal være tatt av ulv i Enebakk kommune. Nesten 30 av sauene tilhørte én enkelt gårdbruker.

Fylkesmannen uttalte til NRK i forrige uke at bønder kan få ekstra penger til gjetere og rovviltgjerder. I forrige uke uttalte samtidig bestyrer Erling Bergsaker ved Losby Gård, som eier rundt en femdel av skogene i Østmarka, at det ikke finnes nok vilt i området til å fø ulven som holder til i Østmarka. Elgstammen vil bli redusert og ulven kommer til å forlate området for å finne seg nye jaktmarker, mente Bergsaker.

I en spørreundersøkelse som Sentio utførte for Nationen i forrige uke, kom det fram at 34 prosent av befolkningen ønsker sterkere vern av rovdyr.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer