Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkesmannen stopper Kleppas drømmehus

Funkishuset bryter reguleringsplanen.

STOPP FOR HUS: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) ønsker å bygge et funkishus i Hjelmeland i Rogaland. Fylkesmannen er ikke begeistret for planene. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
STOPP FOR HUS: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) ønsker å bygge et funkishus i Hjelmeland i Rogaland. Fylkesmannen er ikke begeistret for planene. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalpolitikerne sier ja, men Fylkesmannen i Rogaland vil stoppe samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppas (Sp) plan om å bygge funkishus i hjemkommunen.

Funkishuset som statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og mannen Arne Kleppa i mai søkte om å få bygge i Hjelmeland, bryter med reguleringsplanen i området. Lokalpolitikerne har sagt ja til å gi Kleppa dispensasjon, men Fylkesmannen sier nei, skriver VG.

- Vi er opptatt av presedens. Dersom utfallet blir at søkeren får bygge, vil mange med rette og urette bruke denne saken for å få bygge i strid med reguleringsplanen, sier seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Rogaland Odd Kjos-Hanssen.

Huset paret ønsker å bygge, bryter med byggestilen i området. Husene må ifølge reguleringsplanen ha maksimum halvannen etasje, ha langsiden mot sjøen og skråtak. Kleppas ønskehus er to etasjer høyt, har kortsiden mot sjøen og flatt tak. Ingen naboer har hatt innvendinger, sa Kleppas ektemann til Stavanger Aftenblad i september.

Til VG skriver statsråden at hun har brukt sin lovlige rett til å søke om dispensasjon fra reguleringsplanen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!