Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkesmannen tillater hakekors og naziflagg

Barnevernsinstitusjonen Klokkerhuset må endre reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I sommer har Fylkesmannen i Telemark hatt tilsyn med akuttinstitusjonen for ungdom mellom 12 og 18 år. Fylkesmannen mente at reglene på Klokkerhuset var for strenge og gikk inn og endret dem, skriver Varden.

Fra nå av får ungdommen lov til å henge opp hakekors og nazisymboler, i tillegg til å ha t-skjorter og plakater som forherliger hasj.

Mens ungdommene jubler, er de ansatte ved barnevernsinstitusjonen ikke like fornøyde.

- I perioder har det vært mye plakater med bilder av hasj og t-skjorter med forherligelse av hasj. Vi har også hatt problemer i forhold til Vigrid, og at ungdommer har hengt opp naziflagg og andre nazisymboler på rommene sine.

- Likevel vil personalet fortsatt motivere og oppfordre beboere til å fjerne slike symboler, sier fungerende leder Mari Øvrum ved Klokkerhuset til Varden.

Hun forteller at mange av ungdommene blir tvangsplassert på institusjonen, og mange av dem har store adferdsvansker. Noen av ungdommene har debutert med hasjrøyking på rommet når de er kommet til Klokkerhuset.

image: Fylkesmannen tillater hakekors og naziflagg