Fylkesnemnda for barnevernssaker: Skulle ikke tatt barna

Fylkesnemnda for barnevernssaker har bestemt at de kidnappede søstrene Rajana (6) og Somaja (8) skal tilbakeføres til foreldrene.

TILBAKE TIL FORELDRENE: Rajana (t.v.) og Somaja skal nå tilbakeføres til foreldrene. Det har Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus bestemt. Foto: Privat
TILBAKE TIL FORELDRENE: Rajana (t.v.) og Somaja skal nå tilbakeføres til foreldrene. Det har Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus bestemt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russeren Mansur Mahashev (43) kidnappet sine to biologiske døtre - Rajana (6) og Somaja (8) - fra fosterhjemmet på Austmarka utenfor Kongsvinger den 10. juni.

Siden har de to små jentene vært sporløst forsvunnet. Men ifølge en video faren har lagt ut på internett er det grunn til å anta at de to jentene nå er i Russland, sammen med faren som fortsatt er etterlyst internasjonalt for kidnapping. Mens jentenes biologiske mor er i Norge.

- Vilkårene ikke oppfylt Advokat John Christian Elden som representerer faren  Mansur Mahashev, bekrefter at han nå har fått et nytt vedtak fra Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus.

Dagbladet får bekreftet at Fylkesnemnda enstemmig har kommet til at kommunens forslag om å overta omsorgen for de to mindreårige jentene ikke skal tas til følge.

Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus mener vilkårene for omsorgsovertakelse ikke er oppfylt.

Tilbakeføres Rajana og Somaja - har ifølge Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus - ikke har vært utsatt for mishandling eller vold hos foreldrene på en slik måte som barnevernet trodde da de fattet straks vedtaket om å fjerne barna fra foreldrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer