Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkesordfører advarer i Molde-saken

Mener de ivrigste tilhengerne av nytt Molde-sykehus driver økonomiske råkjør.

ADVARER: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag advarer mot det økonomiske råkjøret som han mener de ivrigste tilhengerne av nytt Molde-sykehus driver. Fylkesordfører i Trondheim, Tore O. Sandvik.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ADVARER: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag advarer mot det økonomiske råkjøret som han mener de ivrigste tilhengerne av nytt Molde-sykehus driver. Fylkesordfører i Trondheim, Tore O. Sandvik. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag advarer mot det økonomiske råkjøret som han mener de ivrigste tilhengerne av nytt Molde-sykehus driver.

- De nå foreslår for å få et nytt sykehus, er i realiteten å støvsuge resten av helseregionen for midler. Nå skal de bruke IKT-penger og barbere andre budsjettposter uten hensyn til begrunnelse, sier Sandvik til NTB.

Han sikter til uttalelser fra styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge rett før julehelgen om at omprioriteringer er det eneste som eventuelt kan frigjøre midler som igjen kan styre helseregionens mulighet til å franskynde bygging av et helt nytt sykehus.

Almlid sier at det ikke finnes reserver eller fondsmidler i langtidsbudsjettet.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har slått fast at Helse Midt ikke har investeringsmidler til å bygge ut et nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal før i 2018. Inntil økonomien bedrer seg, vil ikke statens andel bli utløst.

- Nå går Helse Nordmøre og Romsdal inn for nye låneopptak, istedenfor å betale ned på allerede eksisterende gjeld. Dette skyver utgiftene over på andre i helseregionen, som for eksempel St. Olav i Trondheim som i dag bærer sine renteutgifter selv. En høyst tvilsom framgangsmåte, sier Sandvik.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!