Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hedmark:

Fylkesordfører trekker seg etter upassende oppførsel

Dag Rønning (Sp) har bedt om å få gå av. - Jeg erkjenner at jeg har utvist for dårlig dømmekraft, skriver politikeren.

TREKKER SEG: Dag Rønning ber om å få gå av som fylkesordfører. Foto: Hedmark fylkeskommune
TREKKER SEG: Dag Rønning ber om å få gå av som fylkesordfører. Foto: Hedmark fylkeskommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge fylkesråd Aasa Gjestvang er det flere uønskede hendelser med mye alkohol og upassende oppførsel overfor yngre jenter som ligger bak Rønnings søknad om å gå av.

Det melder Hamar Arbeiderblad.

Det skal ha vært gitt flere varsler om fylkesordførerens oppførsel. Gjestvang sier til avisa at det er snakk om flere enn ett og færre enn fem. Det første varselet kom i 2015.

Rønning skal i ettertid ha fått beskjed om hvordan partiet forventet at han oppførte seg i sitt verv. Men også så sent som høsten 2017 ble det registrert nye varsler om uønskede hendelser.

Erkjenner dårlig dømmekraft

Fylkesordføreren leverte sin søknad om fritak fra stillingen torsdag. I en skriftlig uttalelse skriver Rønning blant annet følgende:

«Jeg har blitt konfrontert med at det har kommet reaksjoner på min atferd i sosiale sammenhenger der yngre og eldre politikere har møttes. Jeg er en sosial person som er glad i folk, men har ikke vært bevisst nok på grensesetting i min rolle. Jeg erkjenner at jeg har utvist for dårlig dømmekraft i enkelte situasjoner, og det beklager jeg og er lei meg for.»

Søknaden om fritaket vil bli behandlet 15. januar.

- Vi har hatt en dialog med Dag, det er det jeg ønsker å si. Dag trakk seg frivillig, det er det ingen som helst tvil om, men han har vært i tett kontakt med både meg og Senterpartiet sentralt, sier Gjestvang til HA.

- En stor overraskelse

Dagbladet har vært i kontakt med en av personene i Senterungdommen i Hedmark. Hun ønsker ikke å stå fram med navn, men forteller at beskjeden kom som en stor overraskelse. Selv har hun vært på flere fylkesårsmøter med Rønning, og har et godt inntrykk av ham.

- Jeg var ikke kjent med dette i det hele tatt, og det har ikke vært noe tema blant oss i Senterungdommen så vidt meg bekjent, sier hun.

Dagbladet kommer med mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!