Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylkesparti raser etter Eriksson-exit: - Viser totalt fravær av medmenneskelighet

FrP i eks-ministerens hjemfylke tar et kraftig oppgjør med partiledelsens «knefall for Høyre».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) la ikke skjul på at han var skuffet da han ble byttet ut med Anniken Hauglie (H) i regjering for en knapp uke siden.

Han er ikke den eneste. I et brev tar Frps fylkeslag i Nord-Trøndelag et kraftig oppgjør med partiledelsen.

«Vi har ingen respekt for de sentrale aktørers håndtering av dette, og det totale fravær av medmenneskelighet som vises i forhold til den av Regjeringens ministre, som ikke bare har hatt den mest krevende jobben, men som også har gjort den beste innen et saksfelt der Frp ellers har blitt slaktet», står det i brevet, som først ble omtalt av Trønder-Avisa.

- Meget skuffet I motsetning til flere andre regjeringsmedlemmer, er den omdiskuterte eks-ministeren fra Verdal ikke valgt inn på Stortinget som representant. Med regjerings-exiten forrige uke ryker han altså helt ut av rikspolitikken.

«Nord-Trøndelag FrP er bestyrtet, frustrert og meget skuffet over den behandling tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson har
fått ved de senere endringer av Regjeringen», står det i brevet.

Til avisa sier fylkesleder Einar Almaas at fylkeslaget har følt seg marginalisert av partiledelsen i lang tid, og at svarte biler, og ikke fag- eller sakskunnskaper har blitt sentrale.

- Vurderer bygdelister Da Eriksson ble byttet ut var begeret fullt - selv om fylkespartiet altså kan glede seg over en annen nordtrønder, Frp-nestleder Per Sandberg fra Skogn, fikk jobben som fiskeriminister.

- Jeg tror ikke det blir noe stort etterspill, men vi føler vi er nødt til å si fra hva vi mener om denne saken. Frp har ofret altfor mye i denne rokeringen, sier Almaas til avisa.

I brevet går det fram at fylkespartiet vet om flere lokallag i fylket som nå vurderer bygdelister «som et alternativ til et Frp som har sviktet dem totalt». 

- Har ikke vært i kontakt Eriksson har tatt juleferie, og sier han ikke har vært i kontakt med noen i Nord-Trøndelag Frp verken i dagene før eller etter han gikk ut av regjering.

- Jeg er naturlig nok skuffet over å ikke få fullført prosjektene jeg var i gang med. Samtidig er jeg evig takknemlig, først og fremst ovenfor Siv, men også Erna, som ga meg denne muligheten. Jeg har hatt 26 fantastiske måneder, og er stolt over det jeg har fått utrettet i denne tiden. Samtidig vil jeg takke for all støtte og hyggelig ord, fra partifolk i hjemfylket og rundt om i hele lnadet, politiske kollegaer, støttespillere, organisasjoner og velgere, som har ringt, sendt sms og kontaktet meg på facebook. Det varmer, skriver Eriksson, som ellers ikke vil kommentere saken, i en sms til Dagbladet.
 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media