Fylkestannlege i Innlandet:

Fylkestannlegens råd: - Fiks tennene selv

Tannlegene må behandle færrest mulig på grunn av coronaviruset. Fylkestannlegen i Innlandet råder å fikse tennene selv med sandpapir og tyggegummi.

FIKSE SELV: Nå som flere klinikker er stengt oppfordrer fylkestannlegen i Innlandet og reparere tennene selv. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
FIKSE SELV: Nå som flere klinikker er stengt oppfordrer fylkestannlegen i Innlandet og reparere tennene selv. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

En av yrkesgruppene som er spesielt utsatt som følge av corona-pandemien, er tannlegene. Med en arbeidsdag som stort sett innebærer å jobbe inne i munnen til pasienter, er de veldig utsatt for smitte.

- Vi er særlig utsatt når vi bruker boremaskiner. Da dannes det en luftdråpe-spray med bakterier og partikler fra munnen som sprer seg ut i rommet. Da må vi bruke spesielle masker. Vi har blitt tatt litt på senga av at vi ikke har nødvendig smittevernutstyr, sier fylkestannlege i Innlandet fylke, Claes Thorbjørn Næsheim til Dagbladet.

Det var NRK som omtalte saken først.

Næsheim sier de aller fleste tannklinikkene stengte torsdag og at de nå bare kan ta imot folk som har akutt behov for hjelp.

- All planlagt behandling utsettes en periode. Men dersom det er så akutt at du har nedsatt allmenn tilstand, eller om du sitter og har hjemmekontor med et barn som hopper i sofaen og slår en tann, skal man få hjelp, sier Næsheim til Dagbladet.

Han understreker at det gjelder dersom pasienten er frisk, og ikke har symptomer på coronasmitte.

Slik fikser du tennene selv

Næsheim sier likevel at det er mange tannproblemer man kan fikse selv, eller I hvert fall kan fungere som en midlertidig løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer