Fylkestopper raser mot illojal partikultur: - Rydd opp, rensk ut

Aps fylkesledere er i harnisk over lekkasjer og «målrettede angrep» fra anonyme kilder sentralt i partiet. Spørsmålet om ekstraordinært landsmøte lever.

ØDELEGGENDE PARTIKULTUR: Leder av Buskerud Ap tar i likhet med øvrige fylkesledere i Ap et oppgjør med det han kaller illojal og ødeleggende partikultur med lekkasjer fra interne møter og påstander om partiets topptillitsvalgte. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
ØDELEGGENDE PARTIKULTUR: Leder av Buskerud Ap tar i likhet med øvrige fylkesledere i Ap et oppgjør med det han kaller illojal og ødeleggende partikultur med lekkasjer fra interne møter og påstander om partiets topptillitsvalgte. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Krisa i Ap er langt fra over med Trond Giskes avgang som nestleder. Skittentøyvasken og anonyme personangrep pågår for fullt.

- Det jeg opplever som systematiske lekkasjer og anonyme påstander om personer og hendelser i partiet har særlig rammet Jonas, Hadia og Kjersti og Anniken. Dette er en illojal og ødeleggende kultur som må renskes ut av partiet, sier fylkesleder i Buskerud Ap, Bjørn Tore Ødegården, i en mail til Dagbladet.

- Eitrende forbanna

På sin Facebook-side skriver han:

- Nå tenker jeg på at jeg er eitrende forbanna på det som skjer med Arbeiderpartiet om dagen. Arbeiderpartiet skal ha en organisasjonskultur som er åpen og har stor takhøyde for meningsbrytning, debatt - og kritikk.

Den siste tiden har vært preget av at anonyme kilder kritiserer navngitte partikamerater i media. Lekkasjer fra lukkede møter og anonyme kilder er uttrykk for en dårlig partikultur som er helt uakseptabel! De som ønsker å delta i en debatt i og om Arbeiderpartiet, får gjøre det med fullt navn og i åpne kanaler, de som ikke klarer det bør finne seg en annen lekegrind!, skriver Ødegården.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer