Fylket som alltid velger presidenten

I 68 år har fylket Valencia i delstaten New Mexico stemt det samme som majoriteten av det amerikanske folket under presidentvalget. Derfor kan det være verdt å følge med på valgresultatene fra dette fylket i natt.

MOTSTANDERE: I dag bestemmer amerikanerne seg for om det er Joe Biden eller Donald Trump som blir landets president den neste perioden. Foto: Jim Watson og Saul Loeb / AFP / NTB
MOTSTANDERE: I dag bestemmer amerikanerne seg for om det er Joe Biden eller Donald Trump som blir landets president den neste perioden. Foto: Jim Watson og Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2016 var det Donald Trump som gikk av med seieren her. I 2012 og 2008 vant Obama, mens det var George Bush som vant før det igjen, i 2004 og 2000.

Under alle presidentvalg, helt tilbake til 1952, har flertallet av innbyggerne i fylket Valencia i delstaten New Mexico stemt på det som skulle vise seg å bli USAs neste president, skriver Politico.

Og som ikke det er imponerende nok:

Presidentkandidatenes stemmeandel i Valencia har dessuten ofte speilet, eller vært svært nær, stemmeandelen nasjonalt, ifølge nettstedet.

- Wow

Derfor kan valgresultatet i dette lille fylket, gi en pekepinn om hvordan det også vil gå på landsbasis i USA i dag, dersom fylket også i dag opprettholder den 68 år lange tradisjonen med å velge samme parti som majoriteten av resten av landet.

- Vent et øyeblikk. Stemmer det? sier den pensjonerte militærmannen Dale Thule til Politico når har får høre om hjemstedets rekord. Han har bodd 40 år i Valencia, og intervjues kort tid etter at han hadde gitt sin forhåndsstemme til sittende president, Donald Trump.

- Wow, jeg hadde aldri trodd at det var noe vi var kjent for, sier han og legger til at han hele livet har stemt på det republikanske partiet.

- Virkelig? er reaksjonen Politico får av elektrikeren George Torres.

- Det er nyheter for meg. Hvorfor dette er tilfellet har jeg ingen ide om, fortsetter han.

Fylket Valencia er med sine 76 688 innbyggere det sjette mest folkerike i New Mexico - en delstat som ikke er nevneverdig kjent for å ha spesielt tallrike fylker.

SIKRER BUTIKKVINDUER: I den amerikanske hovedstaden forebreder de seg på mulige opptøyer i forkant av valgdagen. Video/foto: Lars Eivind Bones. Vis mer

- Farlig

David Linares, som driver en honninggård helt sør i Valencia, vil trolig stemme Biden i år, forteller han Politico.

- Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg vil stemme, for å være ærlig. Jeg har ikke stor tiltro til noen av dem, men om jeg stemmer blir det på Biden, sier han.

Forskere innen politikk vil si at det er farlig å bruke ett sted for å ta tempen på, eller forsøke å forutsi, hvilke valg resten av landets innbyggere vil ta, skriver Politico.

SE NÅ: Hvem blir USAs neste president? Vis mer

Valglokalene i New Mexico stenger klokka 03 i natt, norsk tid. Staten er blant dem som tillater at forhåndsstemmene telles opp før valglokalet stemmer, så de første svarene fra delstane kan forventes å tikke inn kort tid etter klokka 03 i natt.

Allerede er det registrert 98,8 millioner stemmer i presidentvalget. Det er 71,7 prosent av alle stemmer avgitt under valget i 2016.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer