Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fyll og bråk i hele landet.
- Kjempehektisk

Hundrevis av meldinger om ordensforstyrrelser, støy og fulle folk.

HENDENE FULLE: Så vel operasjonssentraler som patruljer hadde nok å gjøre i natt. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix
HENDENE FULLE: Så vel operasjonssentraler som patruljer hadde nok å gjøre i natt. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Politidistriktenes logger tegner et klart bilde av ei juninatt med usedvanlig mye fyll og bråk. Ei nærmest endeløs rekke med meldinger om festbråk, vold, fyllekjøring og urinering på offentlig sted fyller listene.

Hendelsene er listet opp i Twitter-feeden hos alle distriktene - unntatt Oslo, som også omfatter Asker og Bærum. Operasjonsleder Gjermund Stokkli forklarer:

- Vi har hatt opp mot 200 hendelser i hele distriktet, og har ikke hatt tid til å tvitre. Det har vært kjempehektisk, med ordensforstyrrelser, støy, fulle folk, festing og meldinger som involverer russen.

Fint vær

Stokkli forklarer det store påtrykket med det fine været, samt at natt til søndag typisk er mest hektisk for operasjonssentralen og patruljene.

Konklusjonen fra operasjonssentralen i Nordland er også representativ:

- Det har vært ei travel natt for politiet i hele Nordland. Mange har utnyttet det gode været til å ta seg en fest, skriver de.

Øst politidistrikt skriver:

- Politiet mottar et stort antall henvendelser om musikk og annen feststøy fra Minnesund i nord til Svinesund i sør. Det er umulig å følge opp alle henvendelsene. Vi oppfordrer til at man tar hensyn til naboene og snakker med hverandre.

Trøndelag melder om «ei travel natt, mye grunnet at vi har fått 65 henvendelser som omhandler forstyrrelse av natteroen på grunn av feststøy».

Kjørte inn i hage

Blant hendelsene i Nordland er minst sju hendelser med kjøretøy, samt en rekke ordensforstyrrelser:

* En mann er siktet for å ha kjørt motorsykkel i beruset tilstand, uten gyldig førerkort og med passasjer.

* I Narvik tok politiet hånd om en overstadig beruset mann som gikk i veibanen. I samme by ble en mann anmeldt for urinering i sentrum.

* I Brønnøysund kjørte en mann av veien i beruset tilstand.

* På Sortland kjørte en bil inn i en hage; tre ungdommer stakk fra stedet.

Trøndelag:

* En beruset mann prøvde å svømme fra Frosta til Trondheim - en havstrekning på ca. halvannen mil. Han var nedkjølt, men bevisst da politiet fikk kontroll på ham, og ble tatt hånd om av ambulanse.

* En MC kjørte av veien på Røros. Føreren kjørte uten hjelm, og politiet mistenker påvirket kjøring. Føreren var bevisst.

Møre og Romsdal:

* I Ålesund kjørte en bil i en lyktestolpen, føreren mistenkes for å ha vært påvirket.

* I Kristiansund slo en mann i 20-åra til flere personer, han ble innbrakt og anmeldt.

* En kvinne mistenkes for kjøring i rus i Sykkylven.

* I Molde måtte politiet dempe støyende fest. Det måtte de også i Volda, Kristiansund og Sykkylven.

Vest:

* På Askøy utenfor Bergen er en rekke biler ramponert. Skilt er revet av, og speil er knust.

* I Bergen sentrum var det masseslagsmål i Torggaten. En mann ble sparket i hodet og var bevisstløs da politiet kom til stedet. Tre gjerningsmenn løp fra stedet.

* På Ågotnes i Øygarden er en mann pågrepet for kroppskrenking og trulser mot kunder på den lokale Esso-stasjonen.

* På Husnes i Kvinnherad stoppet politiet en gummibåt med flere om bord som virket beruset.

* I Austevoll sør for Bergen ble en bil stoppet etter mistanke om promillekjøring.

* I Måløy var det slagsmål på et utested, ingen ble skadd.

* I Harafjellstunnelen mellom Bergen sentrum og Sotra ble en beruset gående mann stoppet.

Sør-Vest:

* I Haugesund ble en 18-årig mann anmeldt for drikking på offentlig sted, samt forulemping av tjenestemann, og ble bortvist fra sentrum.

* I samme by ble en mann i 40-åra anmeldt for bæring av kniv og urinering på offentlig sted.

* Også i Haugeseund ble to menn i 20-åra bortvist fra sentrum etter å ha klatret fulle og kranglete på et gjerde.

* På Domkirkeplassen i Stavanger er en mann anmeldt etter å ha urinert på Domkirken.

Agder:

* I Heståsen i Arendal måtte politiet avslutte «fest på to adresser» etter gjentatte klager. To menn i 20-åra ble bortvist for ordensforstyrrelse, mens enda en mann i 20-åra er anmeldt for forulemping av politiet.

* I Tvedestrand er en mann i 30-åra anmeldt for urinering på offentlig sted. En annen mann i 30-åra ble bortvist fra sentrum for ordensforstyrrelse samme sted.

* I Kristiansand er en mann i 20-åra innbrakt for ikke å etterkomme pålegg fra politiet. I samme by ble en mann i 30-åra bortvist fra sentrum for ordensforstyrrelse.

Sør-Øst:

* Ved Hagatjern i Drammen rykket politiet ut til slagsmål. En mann i 20-åra var voldelig mot politiet og stakk fra stedet, en politimann ble lettere skadd. En mann på 18 år ble pågrepet for vold mot politiet.

* På Haugerud i Ringerike «utagerte» en mann i 30-åra på fest, og utførte skadeverk. Han ble kjørt til arresten med et kutt i hånda.

* Ved Kjennerudvannet utenfor Kongsberg fikk festende ungdom pålegg om å dempe musikken.

* I Lier utenfor Drammen kjørte en bil i ei elv. To personer kom seg uskadd ut, men det mistenkes kjøring i påvirket tilstand. Ingen av de to erkjenner å ha ført bilen.

* På Rosanes i Færder løp flere ungdommer fra et antatt «drikkelag» etter melding om slåsskamp. Ungdommene etterlot seg store mengder søppel på stedet.

Øst:

* I Halden kjørte en ATV av veien, føreren mistenkes for påvirket kjøring, og ble kjørt til sykehus med lettere skader.

* En mann i 20-åra er anmeldt for å ha kjørt pirattaxi i Fredrikstad.

* På Årnes på Romerike ble en mann i 30-åra pågrepet etter vold på en fest. En annen mann i 30-åra ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

* I Ørje ved svenskegrensa ble en mann i 60-åra bortvist fra sentrum etter å ha vært aggressiv mot kamerater og en vekter på en kafé.

Finnmark:

* Politiet fikk meldinger om feststøy i Hammerfest, Alta, Kirkenes og Vadsø. Det ble både gitt pålegg om å dempe støy og avslutte fester.

* I Alta ble en mann i 20-åra anmeldt for urinering på offentlig sted og ble bortvist fra sentrum.

* I Honningsvåg ble flere menn i 20- og 30-åra anmeldt for ordensforstyrrelse etter slagsmål på et utested.

* I Alta rykket politiet ut til et bål ute av kontroll. Det viste seg å være en grill som ungdommer hadde kastet tennvæske på en grill for å få høyere flammer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!