HODEBRY: Politiet har hatt en særdeles hektisk natt. I Harstad har det vært et trykk utenom det vanlige. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
HODEBRY: Politiet har hatt en særdeles hektisk natt. I Harstad har det vært et trykk utenom det vanlige. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Fyll skapte hodebry i hele Norge: - Et trykk utenom det vanlige

Politiet var involvert i en rekke hendelser som involverer fyll i natt. I Harstad har det vært en natt utenom det vanlige.

En kvinne i 20-åra kan vente seg strafferettslig oppgjør etter å ha stjålet en drosje, kollidert, knust vinduer og sparket en politimann i løpet av 14 minutter. Men hun er ikke den eneste som har begått lovbrudd i natt.

For i de forskjellige politidistriktene i Norge har politiet håndtert over 20 hendelser som involverer fyll.

Kort oppsummert har det vært både drapstrusler mot politiet, slagsmål og en rekke personer som har blitt bortvist fra forskjellige sentrumsområder.

Harstad i begivenhetens sentrum

I landets nordlige deler kan politiet melde om en rekke hendelser. Mens Nordland politidistrikt slapp unna med bare én melding om fyllebråk, har Troms politidistrikt hatt mer å henge fingrene i.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold, har registrert at det har vært over gjennomsnittlig mye aktivitet i Harstad natt til lørdag. Men for resten av politidistrikt vil han betegne det som en vanlig mengde hendelser i forbindelse med helg.

- I natt har Harstad hatt forholdsmessig mye. Dette er ikke en normal mengde hendelser for en helg. De har hatt et trykk utenom det vanlige i forbindelse med ordensforstyrrelser, sier Munkvold til Dagbladet og fortsetter:

- Men ellers i politidistriktet er det innenfor normalen.

Munkvold har et budskapet til dem som skal på farten igjen natt til lørdag:

- Det er lov å kose seg, men bruk sunn fornuft og pass på hverandre.

Klokka 00.26 ble fem personer pågrepet ved et av Tromsøs hoteller etter mistanke om narkotikabruk. To av dem er mindreårige, og politiet tok derfor kontakt med deres verger.

Klokka 01.22 ble en mann i 20-åra satt i fyllearresten etter å ha vist atferd som gjorde ham uønsket på et av Harstads utesteder.

Klokka 03.34 var politiet i Harstad på farten igjen. Da dreide meldingen seg om bråk på en privat adresse. Et godt voksent ektepar var uenige og kranglet, skriver politiet. Begge ble satt i fyllearresten.

Klokka 04.08 meldte politiet om en ny hendelse i Harstad. Da skal flere personer ha vært involvert i et slagsmål på et utested. Fire personer ble sendt til legevakt for behandling av lettere skader, mens noen av gjerningspersonene hadde forlatt stedet innen politiet rakk å ankomme utestedet.

Klokka 05.08 kom politiet med en ny Twitter-melding, og igjen var Harstad i begivenhetens sentrum. En mann i 40-åra nektet å forlate et utested ved stengetid, noe som førte til at politiet ble tilkalt og så seg nødt til geleide mannen ut. Videre ble han bedt om å dra hjem.

Klokka 05.32 meldte politiet i Harstad at en mann i 20-åra skal ha blitt funnet sovende i grøftekanten. Mannen beskrives som beruset og ute av stand til å ta vare på seg selv. Dermed fikk han overnatte i fyllearresten.

Klokka 05.36 skrev politiet på Twitter at de måtte bistå et hotell i Tromsø med å fjerne to menn i 20-åra som var uønsket på stedet. Mennene forlot stedet etter pålegg fra politiet.

Klokka 06.34 meldte politiet om at en mann i 30-åra er blitt arrestert etter å ha oppført seg svært utagerende. Mannen blir anmeldt for å ha framsatt drapstrusler mot politiet og forulempet dem.

Spyttet på politiet

I Sørøst politidistrikt har politibetjentene også måttet håndtere flere hendelser, hvorav tre av dem fant sted i Tønsberg.

Klokka 01.24 fikk politiet melding om en mann i 20-åra som kranglet med vakter på et utested. Da politiet ankom stedet, skal mannen ha truet dem og spyttet på dem. Ved ransaking ble det funnet noen gram hasj.

- Mannen anmeldes for alle forholdene, skriver politiet på Twitter.

Klokka 01.40 ble en mann i slutten av tenåra innbrakt fra en fest. Mannen var beruset, kranglete og ville ikke høre på politiet. Han truet politiet og spyttet på dem, skriver de på Twitter.

Klokka 02.12 ble tre menn i 20-åra bortvist fra sentrum i samme by, etter å ha vært involvert i slåssing.

Russefall og mulig armbrudd

Det begynte ikke noe roligere for dem som var på jobb i Øst politidistrikt.

Klokka 23.21 fikk de melding om at flere ungdommer var involvert i en fallulykke i forbindelse med en russefest. Ungdommene skal ha sittet på et rekkverk på en veranda, så skal rekkverket ha gitt etter. Politiet anslår at de falt omtrent 3-4 meter, og alle ble kjørt til Akershus universitetssykehus.

Like før klokka 5 meldte de på Twitter om at et slagsmål på en Deli de Luca i Moss. Deler av butikklokalet skal være rasert etter et slagsmål mellom to personer. Den ene ble kjørt til Kalnes sykehus med mulig armbrudd og kutt i panna, mens den andre ble pågrepet. Forholdet anmeldes.

Bortvist, bortvist og atter bortvist

For Innlandet politidistrikt bød natta på flere hendelser, men ikke like alvorlig som de ovennevnte. Da nattepatruljen gikk av vakt lørdag morgen, hadde ikke mindre en ni personer blitt bortvist fra sentrum i politidistriktet.

Klokka 00.53 ble fire utenlandske borgere bortvist fra sentrum i Elverum etter kranglete atferd.

Klokka 01.31 ble nok en person bortvist fra sentrum i Elverum etter en mindre ordensforstyrrelse. Mannen er i 20-åra.

Klokka 01.41 var politiet i Gjøvik i aksjon. Nok en ordensforstyrrelse, og nok en person ble bortvist fra sentrum.

Klokka 02.26 rykket politiet ut til et mindre slagsmål mellom to lokale menn på Lena i Østre Toten kommune. Ingen ble skadd, men begge ble bortvist fra sentrum.

Klokka 02.30 fikk politiet melding om slagsmål i Lillehammer. Fire menn i 20-åra var involvert i hendelsen, og den ene hevder han ble slått og ble utsatt for kvelertak.

Klokka 03.15 ble natta i Lillehammer avrundet med et lite slagsmål. En mann i 20-åra ble bortvist fra sentrum.

Hektisk og mystisk i Kristiansand

Det ble 14 hektiske minutter for Agder politidistrikt da en kvinne i Kristiansand stjal en drosje, overfalt sjåføren, kolliderte, knuste vinduer og sparket en politimann.

I løpet av få minutter rundt midnatt ble en mann bortvist fra sentrum etter ordensforstyrrelser, mens en annen ble anmeldt for offentlig urinering i Kristiansand.

Det oppsto også to mystiske hendelser i Kristiansand. Like over midnatt fikk politiet melding om at en kvinne løp over en bil på Gamle Lundsbroa. Og nå ønsker de å komme i kontakt med fører av bilen.

Minutter seinere fikk de meldinger om høy smell i Vågsbygd. Politiet undersøker saken, og ønsker også tips fra publikum.

Klokka 01.32 ble en mann slått ned på et utested i Kvinesdal. Politiet skriver at mannen ble påført skader i ansiktet, og at gjerningspersonen hadde forlatt stedet før politiet ankom.

Fyllekjøring og speilegg

I Sør-Vest politidistrikt var det ikke like mange meldinger som i andre politidistrikt, men de tre som ble omtalt var spesielle nok.

Klokka 23.20 fikk politiet i Stavanger melding om at en kvinnelig bilist i 50-åra kjørte ned et gjerde og inn i en hage. Kvinnen framsto tydelig beruset og ble framstilt for blodprøve.

Klokka 03.50 rykket nødetatene ut til en bolig i samme by etter røykutvikling. På stedet ble de møtt av en søvnig og beruset mann som erkjente at han hadde sovnet fra et speilegg på kokeplata.

Klokka 04.30 fikk politiet melding om at en person skal ha blitt påkjørt ved en McDonalds-restaurant i Stavanger. Den fornærmede hadde lettere skader, og ble tatt hånd om av helsepersonell. Bilisten stakk fra stedet, og politiet etterlyser en sort Audi.

Rolig i øvrige distrikt

Finnmark kan også by på noen hendelser, men ikke av samme art som Troms.

To fester ble avsluttet i Sør-Varanger, én person ble bortvist fra sentrum i Alta og to personer ble bortvist fra sentrum i Vadsø.

Foruten et slagsmål mellom seks personer ved Sogndal Amfi, hadde ikke politidistriktene Møre og Romsdal, Trøndelag, Oslo og Vest så mye å melde om.