Fylla har skylda

Navn: Hans Olav Fekjær Alder: 59 Yrke: Overlege og rusforsker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han tar sjelden feil. For når han uttaler seg, er det med solide forskningsresultater som bakgrunn for egne meninger. Veteranen innen norsk rusmiddelomsorg har ved flere anledninger tråkket på våre felles ømme tær. For eksempel ved å påpeke at avstanden mellom bruk og misbruk av alkohol ikke er den vi gjerne vil den skal være.

Nå tar overlegen ved Blå Kors Senter et forsøksvis oppgjør med innleggelsen av ishockeyspilleren Kent André Dahl, guttungen som har tatt en liten kur med anabole steroider og som er sendt til Vangseter for å avvennes. - Det reneste tøv, sa Fekjær til VG i går, og han utdyper det overfor Dagboka:

- Avhengighetsbegrepet er ikke klart avgrenset. Men et minimum må være at misbrukeren får et kick av det han putter i kroppen. At han blir revet med og får vanskeligheter med å stoppe. Å ta noen piller for å øke sin fysiske styrke er en målrettet aktivitet for å oppnå et langsiktig gode. Det kan umulig kalles avhengighet, sier Fekjær. Og nevner videre at pillene er de samme som Ben Johnson ble dopingtatt for under OL i Seoul. Piller som fås kjøpt på Internett for én dollar stykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer